DOLAR 32,2630
EURO 34,8074
ALTIN 2.413,18
BIST 10.288,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Pire Limanı’nda mahsur kalan Türklerin dönüş sevinci

05.05.2020
A+
A-

Türk mürettebat aileleriyle kucaklaştı

Yeni Asır Gazetesi’nden İhsan Karataş ve Kazım Yörükce’nin haberine kadar İzmir’in Ceşme ilçesinden 383 kişiyle 9 Mart’ta İspanya’ya gitmek üzere yola meydana çıkan 176 metre uzunluğundaki ‘El Venizelos’ isimli gemi İspanya’da karantinaya takılmıştı. 25 gün sonra Yunanistan’ın Pire Limanı’na demirleyen gemiden rahatsızlığı nedeniyle indirilen 72 yaşındaki İsviçreli Remy Kim korona virüs belirtileri gösterince gemi karantinaya alınmıştı. Testleri artı çıkan 65’i Türk 120 kişi gemide, olumsuz meydana çıkan 263 birey ise Atina’daki bir otelde karantinaya alındı. 14 günlük karantina süresi dolan gemi personelinin yapılan testlerinde hastalığı yendikleri görülünce tahliyelerine izin verildi.

ERKEN BAYRAM YAŞADILAR

Yunanistan’dan 17 Nisan’da Türkiye’ye getirilen 120 Türk, Tekirdağ ve Edirne’deki yurtlarda karantina sürelerini doldurunca uğurlandılar. İki aylık zorlu sürecin ardındaki geriye doğru dönen vatandaşlar, aileleriyle kucaklaşarak erken bayram sevinci yaşadı. 

Gemi personelinin Çeşme Limanı’nda mutlu başlayan yolculukları gemide virüs saptama edilince kabusa dönmüştü.

MUTLULUĞUN FOTOĞRAFLARI

Karantina gemisinden sağ salim geri dönen ve İzmir’de yaşamış Serbest Hoş’i annesi Edina Güzel dezenfekte ederek karşıladı. Oğluna sarılan anne Hoş, hasret giderirken gözyaşlarına egemen olamadı. Geri döndüğü ve ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Bağımsızlık Hoş, “Gemilerle dünyanın birçok ülkesini gezdim fakat en unutulmaz maceram bu oldu diyebilirim. Güç günlerin gerisinde sonunda sevdiklerime kavuşmanın mutluluğu içerisindeyim” derken anne Edina Güzel ise, “Allah oğlumu bizlere bağışladı” dedi.

İzmir’e geri dönen Özgür Hoş’i annesi dezenfekte ettikten sonradan bağrına bastı.

2 KİŞİNİN KARANTİNASI SÜRÜYOR

Karantinanın peşinde Kayseri’ye geri dönen İshak Akbal da, “Gemide yaşadıklarımızı yazmaya kalksak fotoroman olur. Neyse oysa tümü geride kaldı. Anneme kavuştum” diye konuştu. İstanbul’da annesi Nuray Mandallı’nın karşılayıp bağrına bastığı Ahmet Mandallı ise, “Gemideyken anneme kavuşmak için dua ediyordum. Fazla şükür kavuştum. Allah kimseyi annesinden ayırmasın” ifadelerini kullandı. öte taraftan karantina gemisindeki Aydınlı vatandaşlar da ailelerine kavuşmak için yola çıktı. Aydınlı 15 kişiden 13’ünün geri dönüş için yola çıktığı, 2 kişinin ise yapılan afiyet kontrollerinde birkaç gün daha karantinada kalmasına karar verildiği öğrenildi. Edirne’den Aydın’a gelen Sinan Tunç, “Gemide çok baskı günler yaşadık. İlk başlarda üç kişilik kamaralarda kaldık. En başta sağlık durumu kontrollerimiz yapılsaydı işlem bu dek uzamayacaktı. 27 gün gemide bekledik. Gemiden indikten sonra kendimizi güvende hissettik. Türkiye’ye geldikten daha sonra yurtlarda hiçbir bıkkınlık yaşamadık. Geri dönüyoruz. Aydın’dan iki arkadaşımızın karantinası sürüyor. 13 arkadaşımız Aydın’a dönüyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.