DOLAR 32,4643
EURO 34,6970
ALTIN 2.435,69
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Pfizer’dan üçüncü doz açıklaması: ‘Antikorları üç kat artırıyor’

26.08.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre ABD’li ilaç devi Pfizer, iki doz COVID-19 aşısının takviye dozunun corona virüsüne karşı antikorlarda üç kattan fazla artış sağladığını açıklayarak, üçüncü doz aşı için ABD düzenleyici kurumundan onay istedi.

Pfizer ve Alman ortağı BioNTech, bu haftanın sonuna kadar 16 yaş ve üzeri kişilerde takviye dozların kullanımı için başvuruyu tamamlamayı hedefliyor.

Düzenleyici kurumlar takviye dozların gerekli olduğuna karar verirse, ABD hükümeti, sekiz aydan uzun süre önce Pfizer-BioNTech veya Moderna ile aşılanmış ABD’lilere Eylül ayından itibaren üçüncü doz aşıları yapmaya başlayacak.

6 AYA İNEBİLİR

Ancak Wall Street Journal’da yer alan habere göre, ikinci ve üçüncü doz arasında sekiz aylık sürenin altı aya indirilme ihtimali bulunuyor.

ABD’li düzenleyici kurum danışmanlarından oluşan bir komitenin klinik verileri gözden geçirmek için Pazartesi günü bir araya gelmesi planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.