DOLAR 32,3718
EURO 34,6936
ALTIN 2.392,15
BIST 10.179,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Peter Brandt’ın Ethereum Eleştirisi

Peter Brandt’ın Ethereum Eleştirisi hakkında detaylı bilgi edinmek için bu içeriği okuyun. Brandt’ın Ethereum’a yönelik eleştirileri ve analizleri burada!

05.04.2024
A+
A-

Efsanevi trader Peter Brandt, Bitcoin karşısında Proof-of-Stake (PoS) Blockchain protokolünün kusurlarına dikkat çekti. Brandt, kripto yanlısı bir finansal analist olmasına rağmen Ethereum hayranı değil. Varlık hakkındaki son yazısında Brandt, savunucuları tarafından üzerine yağdırılan bağlılığa rağmen onu “önemsiz bir kripto para” olarak nitelendirdi.

Ethereum, Blockchain’in ve merkezi olmayan ekosistemin evriminde benzersiz bir yere sahip. Ethereum, kripto dünyasına 2015 yılında adım attı. Blockchain devi, akıllı sözleşmelerle bir ödeme coin’i olarak Bitcoin ile ilişkili işlevleri yükseltti. Bu programlanabilir sözleşmelerle, Merkezi Olmayan Finans (DeFi) ekosisteminin temelini oluşturan birçok uygulama doğdu.

Oluşturduğu mirasa rağmen Peter Brandt, kripto paranın bir değer deposu olarak potansiyeli açısından onu “çöp” olarak tanımlıyor. Bitcoin efsanesi, onu işlevselliği de önemsiz olan bir Bitcoin taklitçisi olarak adlandıracak kadar ileri gitti.

Bitcoin Efsanesi: L2’lerle Uğraşmak Hala Zor!

Bitcoin Efsanesi: L2’lerle Uğraşmak Hala Zor!

Tüm bunlarla birlikte Peter Brandt, bariz kazançlardan ziyade Ethereum’un kusurlarını vurgulamayı seçti. İlgili fahiş ücretleri nedeniyle Ethereum L2’lerle uğraşmanın hala zor olduğunu belirtti. Peter Brandt’ın son zamanlarda L2 protokolleri üzerinde işlem yapıp yapmadığı konusu ise henüz belirsiz. Bunun nedeni, yakın zamanda başlatılan Ethereum Dencun Yükseltmesinin L2 protokollerindeki ücretleri önemli ölçüde düşürdüğüne dair çok sayıda rapor olması.

ETH Fiyat Projeksiyonu

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere bu, Peter Brandt’ın Ethereum’a karşı ilk sert çıkışı değil. 2023 Aralık ayında Brandt, Ethereum’un çökmeye mahkum olduğunu ileri sürdü. Hatta bu yüzden, Ethereum’u short’ladığını açıkladı. O dönemde Ethereum fiyatı için oldukça düşük bir fiyata işaret etti. Bu doğrultuda yaptığı düşüş tahmini 600 dolar gibi düşük bir seviyeye denk geliyordu.

Brandt, kripto parayla ilgili mevcut yorumlarında gerçek bir projeksiyon vermiyor. Bununla birlikte, yatırımcıların bariz kusurlara rağmen varlığı çantaya koymak için hala akın edeceğini söyleyerek notunu bitiriyor. Bu arada, uzmanlara göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Ethereum ETF’yi ticaret için onaylaması yatırımcı duyarlılığını daha da artıracak. Bununla birlikte, düzenleyici şu anda ETH’yi bir menkul kıymet olarak etiketlemek için çaba gösteriyor. Bu yüzden, şimdilik spot ETF olasılığı düşük. Ethereum’un piyasa değerine göre kripto endüstrisinin en büyük ikinci kripto para birimi olduğunu belirtmek gerekiyor. Yazı sırasında lider altcoin 3.276 dolardan el değiştiriyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.