DOLAR 32,6005
EURO 34,8189
ALTIN 2.493,24
BIST 9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Pentagon’dan Kırım’ı bombalama simülasyonu

23.10.2019
A+
A-

Avrupa’daki ABD Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetlerine ait iki B-52H Stratofortress stratejik bombardıman uçağının “Avrupalı müttefikler ve ortaklarla işbirliği için entegrasyon ve hazırlık” tatbikatı çerçevesinde, Karadeniz üzerindeki eğitim uçuşlarını tamamladıkları belirtildi.

PlaneRadar uçuş gözlem portalının yayınladığı verilere göre, 19 Ekim’de gerçekleşen eğitim uçuşlarında, Kırım’a yaklaşan bir B-52H uçağı şehri bombalama simülasyonu gerçekleştirdi. 12 saat süren eğitim uçuşlarına Romanya, Ukrayna ve Gürcistan askerleri de katıldı.

Boeing B-52H Stratofortress, 1952 ile 1962 yılları arasında üretildi. SSCB’nin herhangi bir noktasına yüksek güçte iki termonükleer bomba atabilecek stratejik bir bombardıman uçağı olarak tasarlandı. Bugün hala ABD Hava Kuvvetleri’nin ana uzun menzilli bombardıman uçağı olmaya devam ediyor. 

Batılı ülkelere ait keşif uçaklarının ve İHA’ların Rusya sınırları ve Rus askeri tesisleri yakınındaki faaliyetleri son dönemde belirgin şekilde arttı. Bu faaliyetler özellikle Kırım ile Rusya’nın batı sınırlarında gözleniyor. Mart ayında da B-52H uçakları Kaliningrad Bölgesi’ne yaklaşarak Rus Donanması Baltık Filosu üssünü bombalama simülasyonu gerçekleştirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Batılı ülkelerin ilgili birimlerini bu faaliyetlere son vermeye birçok kez davet etmesine rağmen bu çağrıya olumlu yanıt alamadı. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.