DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde Metan Gazı Zehirlenmesi Sonucu Şehit Olan 8 Askerimiz

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde metan gazı zehirlenmesi sonucu şehit olan 8 askerimiz için başsağlığı ve milli birlik mesajı. Güvenlik güçlerimize rahmet diliyoruz.

07.07.2025
A+
A-

Pençe-Kilit Harekatı ve Olayın Detayları

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlar sırasında, teröristlerin kullandığı ve hastane olarak da hizmet verdiği tespit edilen 852 rakımlı tepedeki mağarada 6 Temmuz 2025 tarihinde önemli ve riskli bir arama-tarama faaliyeti icra edildi. Bu kapsamda, bölgedeki mağaralarda tespit edilen metan gazı, maalesef ki askerlerimiz için trajik sonuçlara yol açtı.

Gaz Zehirlenmesi ve Sonuçları

Operasyon sırasında mağarada oluşan metan gazına maruz kalan toplam 19 askerimiz, erken müdahalelere rağmen ağır bir şekilde etkilendi. Yapılan ilk müdahaleler sonrası, 5 askerimiz maalesef şehit olurken, durumu ağır olan 3 askerimizin de yaşam mücadelesi devam etti. Bu üzücü olay neticesinde, toplam şehit sayısı 8’e yükseldi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada olayın detayları şu şekilde aktarıldı:

“06 Temmuz 2025 tarihinde, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde, 852 rakımlı tepedeki mağarada gerçekleştirilen arama tarama faaliyetinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan mağarada metan gazından etkilenen askerlerimizden 8’i şehit olmuştur. Bu olay, milletimizi derin bir hüzne boğmuş ve ülkemizin güvenlik güçlerine karşı gösterilen kararlılığı bir kez daha hatırlatmıştır.”

Milli Savunma Bakanı’nın Taziye Mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yaşanan trajik olay sonrası bir taziye mesajı yayımladı. Bakan Güler, mesajında şunları dile getirdi:

“Kahraman silah arkadaşlarımız, 6 Temmuz 2025 tarihinde, metan gazı zehirlenmesi sonucu şehit olmuştur. Bu acı olayda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı dilerim. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, onların fedakârlıklarını hiçbir zaman unutmayacağız ve milletimizin güvenliği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Şehitlerin Kimlikleri ve Ailelere Ulaştırılan Haberler

Olayda hayatını kaybeden kahraman askerlerimizin isimleri şu şekilde açıklandı:

  • Üsteğmen Ege Akar
  • Astsubay Kıdemli Çavuş Abdurrahman Akdoğan
  • Piyade Sözleşmeli Er Özkan Özkanlı
  • Piyade Sözleşmeli Er Mahsun Yeşildemir
  • Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Kuşak

Şehit haberleri, memleketlerine ulaşır ulaşmaz, özellikle Aksaray, Malatya ve Balıkesir gibi illerde büyük üzüntü ve matem havası hakim oldu. Aileler ve yakınlar, acı haberle sarsılırken, devlet yetkilileri ve asker arkadaşları, şehitlerin ailelerine taziyelerini iletti ve devlet olarak her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.

Olayın Ardındaki Çalışmalar ve İstihbarat

Olay sonrası bölgedeki arama-tarama faaliyetleri hız kesmeden devam etmekte olup, uzmanlar ve güvenlik güçleri, metan gazının kaynağını ve etkilerini detaylı biçimde incelemektedir. Ayrıca, olayın önlenmesi ve benzer durumların yaşanmaması adına güvenlik önlemleri artırılmıştır. Soruşturmalar ve teknik çalışmalar, gazın oluşum nedenlerini ortaya çıkarmak ve operasyonların güvenliğini sağlamak amacıyla yoğun şekilde sürdürülmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.