DOLAR 32,3072
EURO 34,6552
ALTIN 2.409,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

PayPal Alternatifi Wise ve TransferGo, Türkiye’deki İşlemleri Durdurdu

08.05.2023
A+
A-

Türkiye’de PayPal gibi bir hizmet halen kullanılamıyorken freelance çalışanlar ve küçük çaplı ihracat gerçekleştirenler, Wise ve TransferGo gibi alternatiflere yönelmişti. Fakat bu hafta içinde bu iki platformdan da Türkiye için üzücü haberler geldi.

İngiltere merkezli TransferGo, Türkçe paylaştığı açıklamasında ülkemizdeki güncel olayların ve finansal piyasaların istikrarsızlık gösterdiğini vurgulayarak Türkiye’den yapılan tüm transferleri durdurduğunu açıkladı.

TransferGo’nun Türkiye’den yapılan işlemlerin durdurulduğunu belirten açıklaması:

transfergo

“Türkiye’deki güncel olaylar nedeniyle finansal piyasalar istikrarsızlık gösteriyor. Bu durum, müşterilerimiz ve bizim için para transferlerinde bir risk oluşturuyor.

Müşterilerimizin parasıyla risk almamak bizim şirket politikalarımızdan biri, bu nedenle de temkinli olmamız gerekiyor. Bunun sonucu olarak, Türkiye’den yapılan tüm transferleri durdurmak zorunda kaldık.

Durumu yakından izliyoruz, ortam stabil olur olmaz Türkiye’den para transferlerini tekrar başlatacağız.”

Wise tarafında ise işler biraz karışık:

Wise, geçtiğimiz günlerde yayımladığı açıklamasında yerel regülasyonlar nedeniyle platformda Türkiye’de yaşayan kullanıcıları ilgilendiren bir değişikliğe gittiğini paylaştı. Açıklamada, artık hesaplarda döviz tutulamayacağını, döviz ile işlem yapılamayacağı bildirildi.

Yani kullanıcılar, yalnızca Türk Lirası (TRY) cinsinden işlem yapabilecekti. Değişiklik, 4 Temmuz’dan itibaren geçerli olacaktı.

1e1b614639bd196857d3711d9e3e3a0820b67dfbTwitter/@yigitnuhuz

Ayrıca bazı kullanıcılar, hesaplarındaki bakiyeyi TRY cinsine veya farklı bir para birimine de dönüştürememeye başlamıştı. Wise, dönüştürme işlemlerinde “Döviz kuru şu an çok değişken, bu yüzden kuru garantileyemiyoruz. Paranızın bize ulaştığı andaki canlı kuru kullanacağız.” uyarısı veriyordu.

Wise’dan 4 Mayıs’ta gelen bir diğer açıklama:

wise

“TL ödemelerini bakım nedeniyle kapattık, ancak bir an önce yeniden başlatmak için çalışıyoruz. Bu arada, EUR veya USD cinsinden ödeme yaparsanız, Türkiye’den para göndermek hala mümkün. Ayrıca halen döviz hesabınızdan Türkiye’ye TL transferleri gönderebilirsiniz.”

Wise’da yaşanan bu karışıklıkların ardından 5 Mayıs’ta yeni bir açıklama paylaşıldı:

wise

Wise, 4 Temmuz’daki değişikliklere dair blog yazısını güncelleyerek yeni bir açıklamaya yer vermeye başladı. O açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

“Bu makalenin önceki bir sürümü, yerel düzenlemelerdeki bir değişiklik nedeniyle gelecekte Türkiye’deki müşterilerin Wise’ı nasıl kullanabileceklerine ilişkin ön bilgiler içeriyordu. Hâlâ etkiyi değerlendiriyoruz ve etkilenen müşterileri mümkün olan en kısa sürede herhangi bir değişiklik hakkında bilgilendireceğiz ve bu sayfayı güncelleyeceğiz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”

Wise’da son durum:

wise

Wise’dan Türk Lirası ile para transferi işlemleri halen yapılamıyor. Para transferlerinin USD veya EUR cinsinden yapılması isteniyor.

Gelişmeler yaşandıkça aktaracağız.

Anneleri Mutlu Edecek Teknolojik Hediye Tavsiyeleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.