DOLAR 32,2317
EURO 34,7239
ALTIN 2.407,80
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

PAÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ilk öğrencilerini bekliyor

29.08.2023
A+
A-

PAÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, kayıt hakkı kazanan 41 öğrencisiyle eğitime başlıyor

Pamukkale Üniversitesi, 2023 – 2024 eğitim öğretim yılına, yeni bölümüyle merhaba diyecek. Eğitimi her dönem geliştirmek için çalışma düzenleyen üniversite, bu çerçevede Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü açtı. Yeni açılan bölümde 41 öğrenci eğitim almaya hak kazandı.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şöhret Aktepe Dal, yaptığı açıklamada “Sektörün uzun yıllardır süren ihtiyacı ve taleplerini değerlendiren sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, göreve geldiğinden beri gösterdiği kararlı girişimleri ile Pamukkale Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi altında, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünün kuruluşu gerçekleşmiştir. Bu gelişme, günümüz üniversitelerinin, bilgi ve teknoloji paylaşımı, yeni disiplinlerarası çalışma alanlarını genişletmeye yönelik atılan adımlarla paralel bir ilerlemeyi temsil etmektedir. Denizli, tekstil ve hazır giyim alanında 19 Tasarım merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Bu merkezlerde lisans mezunu tasarımcı bulundurma zorunluluğu bulunmaktadır. Türkiye’de Tekstil ve Konfeksiyon ihracatında önemli bir konuma sahip olan Denizli kentinde, bu yeni açılan bölüm, kentin Tekstil ve Konfeksiyon altyapısını destekleyerek, tasarım alanında da ulusal ve uluslararası platformda önemli katkılar sağlama amacındadır. Açılan bölüm, tasarım ve markalaşma konusunda yeni yeteneklerin ortaya çıkmasını teşvik ederek ülke ekonomisine olumlu katkılar sunmayı hedeflemektedir. Fakülte bünyesindeki diğer tasarım disiplinleri ile moda tasarımı arasındaki kesişme noktaları, farklı ve özgün tasarımların ortaya çıkmasına imkan tanımaktadır. Bölümün açılışı, Denizli’nin tekstil, tasarım ve moda sektörlerinde ulusal ve uluslararası platformlarda daha yenilikçi temsillerini üretme potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir. Bu, hem üniversite ve sektör arasındaki muhtemel işbirliklerini hem de Denizli’nin tekstil, tasarım ve moda sektörünün ulusal ve uluslararası platformlarda daha yenilikçi temsillerini üretme potansiyelini pekiştirecektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.