DOLAR 32,4972
EURO 34,5847
ALTIN 2.480,05
BIST 9.547,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Patronlar kurtulacak elektrik faturaları artacak

22.05.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre pandemi döneminde elektrik satamadıkları için zora giren santrallere nakit destek vermeyi öngören yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Düzenlemeye göre, vatandaşın zar zor ödediği elektrik faturalarından karşılanan destek ödemelerinden yararlandırılacak şirketlere yeni şirketler eklenecek. Bu yıl 40’ı aşkın elektrik şirketine vatandaşın kesesinden 2.6 milyar lira ödeme yapılacak. Şimdi destek yapılacak şirket sayısı artacağı için faturanın daha da kabarmasından endişe ediliyor.

TEPKİYE RAĞMEN ÇIKTI

Sözcü Gazetesi’nin “Elektriğe patron kurtarma zammı” başlığıyla gündeme getirdiği Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması değişiklik yönetmeliği tepkilere rağmen çıkarıldı. Yeni yönetmelikle, devlete yıllarca yüksek fiyattan garantili elektrik satan yap-işlet santralleri ile yaşlı ve ithal girdi kullanan santrallere de ödeme yapılacak. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Sakarya, kapasite mekanizması kapsamında bu yıl en az 40 santrale toplam 2.6 milyar lira ödeneceğini, yapılan değişiklikle 1’i ithal kömür, 4’ü ithal doğalgazla çalışan 5 yap-işlet santraliyle çok sayıda yaşlı santralin de bu sayıya ekleneceğini söyledi.

DESTEK VATANDAŞTAN

Olgun Sakarya, yurttaşın elektrik faturasından oluşturulan 2.6 milyarlık kaynağın yeni eklenen şirketlere yetmemesi halinde ilave kaynak atılacak toplanabileceğini söyledi. Sakarya, “Halka yük getiren bu uygulamalar serbestleşme ve özelleştirme politikalarının sonucudur. Toplumsal faydayı gözeten politikalara bir an önce dönülmelidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.