DOLAR 32,3485
EURO 34,7878
ALTIN 2.397,12
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Passat’ı Gönül Rahatlığıyla Unutabilirsiniz: Elektrikli Sedan ‘Volkswagen ID.7’ Tanıtıldı

04.01.2023
A+
A-

Alman otomobil devi Volkswagen, 5 Ocak’ta başlayacak tüketici elektroniği fuarı CES 2023 ile ilgili dikkat çeken bir duyuru yaptı. Şirket, bu etkinlikler kapsamında ID.7 olarak isimlendirdiği yeni tam elektrikli sedan otomobilini sergileyeceğini açıkladı. Peki Volkswagen ID.7, tüketiciye neler sunacak?

Volkswagen’in elektrikli otomobillerde kullandığı MEB platformu üzerine inşa edilen ID.7, Volkswagen’in D segment sedanları arasında yer alan Arteon’a yakın boyutlara sahip. Bu da elektrikli sedanın üst segmentte yer alacağını gözler önüne seriyor ki Volkswagen CEO’su Thomas Schafer da bu durumu doğruluyor. Schafer’a göre ID.7, birinci sınıf kalite, konfor ve teknoloji sunacak.

Karşınızda Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7’nin dış tasarımı, şirketin ID. serisindeki diğer modellerine benzerlik gösteriyor. Ancak burada benzersiz bir detay ile karşılaşıyoruz. Volkswagen, CES 2023’te sergileyeceği sedanın dış katmanında 40 kat elektronik boya kullandı. Bu boya teknolojisi, aracın renk değiştirmesine olanak tanıyacak. Ancak ID.7’yi satın alan tüketiciler, bu özellikten faydalanamayacaklar.

Volkswagen

Elektrikli sedan, iç tasarımıyla da dikkat çekici. Bu araçta 15 inç büyüklüğünde bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Dijital gösterge ekranı, bilgi-eğlence ekranının yanında küçücük kalıyor. Sesli iletişim desteğine sahip olacak otomobil, sürücünün komutlarına cevap verebiliyor. Ayrıca ID.7’nin yeni nesil kliması, sürücünün arabaya yaklaştığını anlayıp, iklim durumuna göre soğutma veya ısıtma işlemini otomatik olarak başlatabilecek.

volkswagen elektrikli sedan

Volkswagen’in açıklamalarına göre ID.7’nin klima sistemi, sesli komut sistemiyle de entegre çalışacak. “Merhaba Volkswagen” denilerek tetiklenecek sesli asistan, “Ellerim üşüdü.” denildiğinde direksiyon ısıtmasını, “Ayaklarım üşüdü.” denildiğinde ise klimanın alt bölgesini aktif hale getirecek. Bu durum, tersine olasılıklar için de geçerli olacak.

Volkswagen ID.7 elektrikli sedan

Otomobil devi, ID.7’nin sahip olduğu motor ile ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Ancak aracın batarya kapasitesini biliyoruz. Yapılan açıklamaya göre tam dolu bataryaya sahip ID.7, WLTP standartlarına göre 700 kilometre menzile sahip olacak. 

vw

Volkswagen’in yeni elektrikli sedan modeli ID.7, Kuzey Amerika, Çin ve Avrupa pazarında satışa sunulacak. Yani bu otomobil, bir gün Türkiye’ye de gelebilir.

elektrikli araba

Volkswagen, ID.7’nin fiyatına ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.