DOLAR 32,3658
EURO 34,9484
ALTIN 2.325,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Paris’ten Rusya ve İran’a yüklendi

08.09.2019
A+
A-

 Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ve ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Paris’te görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Fransa’nın Afrika ve Orta Doğu’da terörle mücadeledesinin sürdüğünü belirten Parly, görüşmede Rusya’yı ele aldıklarını söyledi. 

Parly, “Bizim hedefimiz, İran’ın Viyana anlaşmasına riayet etmesini sağlamak. Çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz. Tüm diplomatik çabalar bu çerçevede yapılıyor.” diye konuştu. 

Rusya ile ilişkilere değinen Parly, “Şartsız yakınlaşarak değil, normal bir çerçevede bir diyalog oluşturmak gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Parly, Körfez bölgesindeki güvenlik konusunda, ABD ile fikir ayrılığı bulunmadığına vurgu yaptı. 

Esper de “İran’ın nükleer anlaşmasını ihlal edeceğini açıklamasına şaşırmadım.” ifadesini kullandı. Rusya’nın Avrupa kıtasında olumsuz etkisi olduğunu savunan Esper, “Rusya’yı daha normal bir ülke gibi davranmaya zorlayabilirsek çok iyi olur.” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, birkaç gün önce nükleer anlaşma ve geliştirmenin sınırlanmasıyla ilgili taahhütlerini “bir kenara bıraktıklarını” ve bu alanda ülkenin ihtiyacı olan adımları atacaklarını açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.