DOLAR 32,1965
EURO 34,7781
ALTIN 2.411,70
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Parası olmayan İTÜ Vakfı Doğa Koleji’nin parasını nasıl ödeyecek

19.12.2019
A+
A-

Türkiye’nin en önemli devlet üniversitelerinden birisi olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin iki vakfından birisi olan İTÜ Vakfı’nın, 800 milyon liraya Doğa Koleji’ni satın aldığı iddia edildi.

Taraflardan henüz resmi bir açıklama yok. Ancak kulislerde konuşulanlara göre imza törenine sayılı saatler kaldı.

Satış rakamının büyüklüğü ve aylardır yaşanan ‘Doğa Koleji mağduriyeti’nin giderilmesinin gölgesinde, gözler İTÜ Vakfı’nın kasasına çevirildi. Herkes “Bir üniversite vakfının kasasında bu kadar para bulunur mu?” sorusunu soruyor.

İTÜ’nün iki vakfından biri

Adı, Doğa Koleji pazarlığı ile duyulan İTÜ Vakfı, İTÜ’nün iki vakfından birisi. Diğeri ise halen, İTÜ mensuplarının, ilk ve orta dereceli çocuklarının eğitim görmesini amaçlayan özel okulları bünyesinden bulunduran İTÜ Geliştirme Vakfı.

Ancak bu okullardan ciddi bir ekonomik gelir elde edilmiyor. Çünkü bu okullarda akademisyenlerin çocukları sembolik bir ücret karşılığı okuyor.

Buna rağmen İTÜ Geliştirme Vakfı’nın mali durumu, İTÜ Vakfı’ndan daha iyi durumda.

İTÜ Vakfı 5 yıl önce maddi yetersizlikten tesisleri devretti

Doğa Koleji’ni almaya çalışan İTÜ Vakfı ise bundan 5 yıl önce, ekonomik olarak zarar ettiği için, okul içerisindeki işlettiği kantin ve kafetaryalar ile Maçka Yerleşkesi’ndeki sosyal tesisleri özel bir şirkete kiraya vermek zorunda kaldı.

İTÜ Vakfı’nın ise tek gelir kaynağı üniversite bahçesindeki kantinler ile Maçka’daki sosyal tesislerden elde edilen gelirlerden oluşuyor.

Şimdiye kadar kurulduğundan bu yana İTÜ Faliyet Raporu’na göre; Elde edilen 66 milyon TL üniversitedeki başarılı öğrencilere burs olarak dağıtıldı. Yine 12 milyon TL de İTÜ’ye aktarıldı. Bunların dışında vakfın, gelir getirici hiçbir faaliyeti ise bulunmuyor.

Edinilen bilgiye göre; İTÜ Vakfı’nın kasasında 800 milyon değil, 80 lira bile yok. Yıl sonu olduğu için kasada kaç para kaldığı 12 gün sonra ortaya çıkacak. Çünkü mevcut gelirler zaten öğrencilere burs olarak verildi. (Sözcü)

Doğa Koleji’nde ‘satıldı, satılmadı’ kaosu sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.