DOLAR 32,4729
EURO 34,9500
ALTIN 2.436,45
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Papa Francesco, Lamborghini’sini açık artırmaya çıkarıyor

Papa Francesco, kendisine hediye edilen Lamborghini’yi açık artırmaya çıkarıyor. Yaklaşık 200 bin Euro değerindeki özel yapım otomobilin fiyatının çok daha üzerinde satılması bekleniyor.

01.12.2017
A+
A-

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco’ya, Vatikan bayrağının renklerinde özel üretim bir Lamborghini Otomobil hediye edildi. Ancak Papa, bu lüks spor otomobili kullanmayacak.

Özel üretim Lamborghini Huracan model araç açık artırmayla satılacak ve buradan elde edilecek gelir de hayır kurumlarına bağışlanacak.

Papa Francesco’nun ikamet ettiği Vatikan’daki Santa Marta Konuk Evi önünde Çarşamba sabahı yapılan törende, İtalyan lüks otomobil üreticisi Lamborghini’nin yöneticileri Papa’ya otomobili teslim etti.

Vatikan bayrağı renklerinde, beyaz üzerine altın sarısı şeritlerle tasarlanan otomobilin Papa’ya özel olarak üretildiği açıklandı.

Papa Francesco, törende otomobili kutsadı ve kaputunu imzaladı.

Lamborghini Huracan modelinin İtalya’daki normal satış fiyatı 200 bin euro civarında, ancak Papa’nın imzasını taşıyan bu özel üretim aracın çok daha yüksek bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

Papa’nın imzalı Lamborghini, Sotheby’s müzayede evi tarafından açık artırmaya sunulacak.

Açık artırmadan elde edilen gelir, Papa’nın şahsen seçtiği hayır kurumlarına bağışlanacak. Bu hayır kurumlarından biri, Irak’taki Hristiyanların tarihi merkezlerinden olan Ninova Ovası’nda yeniden inşa çalışmaları yapan “Aiuto alla Chiesa che Soffre” (Acı Çeken Kiliseye Yardım) vakfı.

Bu vakıf, IŞİD’in bölgede güç kazanmasıyla yurtlarını terk etmek zorunda kalan Hristiyanların evlerine geri dönebilmeleri için bir proje yürütüyor.

Gelir 3 proje için çalışan 4 vakfa dağıtılacak

Papa ayrıca, Afrika’da özellikle kadın ve çocuklar için projeler yürüten iki İtalyan dernek Gicam ve Amici del Centafrica (Orta Afrika’nın Dostları) kurumlarının da açık artırma gelirinden pay almasını istedi.

Papa tarafından seçilen bir diğer hayır kuruluşu da, fuhuş amaçlı insan ticaretinin kurbanı olan kadınları kurtarmak için çalışan Papa 23. Giovanni Cemiyeti.

Cemiyetin “Papa Francesco’nun Evi” adlı projesi kapsamında, insan tacirlerinin ağından kurtarılan kadınlar için sığınma evleri yapılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.