DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Pandemide Bir İlk! Normalleşme Sonrasında O İlin V…

05.07.2021
A+
A-

Aşılama çalışmalarında Türkiye dünyada lider ülkelerden biri oldu. Bununla birlikte 1 Temmuz’la birlikte başlayan normalleşmede ilk haber o ilin valisinden geldi. Vali ” 24 Ağustos 24 Ağustos 2020’den beri ilk” dedi. İşte detaylar…

Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ederken Türkiye aşılamada lider ülkelerden biri oldu. Bununla birlikte 1 Temmuz’la birlikte başlayan normalleşmede ilk haber o ilin valisinden geldi. Vali ” 24 Ağustos 2020’den beri ilk” dedi. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede Türkiye aşılama çalışmalarında sıkı tedbirler uygulayarak ciddi bir çalışma yürüttü. Aşılama konusunda bazı zorunlulukları da getirilen ülkemizde aşıla çalışmaları sağlık çalışanlarının da büyük özveriyle yürüttüğü çalışmalar devam ederken DSÖ’nün Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, “Türkiye aşılama konusunda lider ülkelerden biri oldu” ifadelerini kullandı. 

Türkiye aşılama çalışmalarında lider ülke olma başarısını elde ederken 1 Temmuz’la birlikte başlayan normalleşmede ilk haber o ilin valisinden geldi. Vali ” 24 Ağustos 2020’den beri ilk” dedi. 

Sağlık Bakanlığının “covid19asi.saglik.gov.tr” adresinde yer alan anlık verilere göre, 

– 3 Temmuz saat 23.01 itibarıyla uygulanan birinci doz aşı sayısı 35 milyon 786 bin 884, 

– İkinci doz aşı sayısı 15 milyon 583 bin 25 oldu. 

– Sağlık çalışanları ve 50 yaş üstü vatandaşlar için başlanan 3. doz aşılarla birlikte toplam doz miktarı, 52 milyon 348 bin 871’e yükseldi.

Yapılan aşı;

– İstanbul’da 9 milyon 592 bin 593, 

– Ankara’da 4 milyon 315 bin 662, 

– İzmir’de ise 3 milyon 499 bin 176 doz olarak kayıtlara geçti.

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, “covid19.saglik.gov.tr” adresinden paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye’de son 24 saatte 218 bin 924 Kovid-19 testi yapıldı, 4 bin 537 kişinin testi pozitif çıktı, 45 kişi hayatını kaybetti, hasta sayısı ise 478 olarak kayıtlarda yer aldı.

Ağır hasta sayısı 702 oldu, 4 bin 913 kişinin Kovid-19 tedavisi veya karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 310 bin 769’a yükseldi.

Test sayısı 61 milyon 455 bin 218’e ulaştı, vaka sayısı 5 milyon 440 bin 368, vefat sayısı da 49 bin 874 oldu.

Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,7, yatak doluluk oranı yüzde 52,4, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 61,5, ventilatör doluluk oranı yüzde 28,1, ortalama temaslı tespit süresi 8 saat ve filyasyon oranı yüzde 99,9 olarak kayda geçti.

EĞLENCE MEKANLARI DENETLENDİ

Ankara’daki eğlence mekanları, kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabında saat 24.00’ten sonra getirilen müzik yasağı kapsamında denetlendi. Bu kapsamda 45 eğlence mekanında asayiş uygulaması gerçekleştiren Ahlak Büro Amirliği ekipleri vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konularında uyardı, Kovid-19 tedbirleri hakkında bilgilendirdi.

Denetimlerde kurallara uymadığı belirlenen iş yerlerine de idari para cezası kesildi.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, birliğin 73. Büyük Kongresi sırasında düzenlenen basın toplantısında, salgın sürecine değinerek en kritik toplumsal korunma önleminin aşı olduğuna dikkati çekti. Fincancı, “Herkes güvende değilse hiçbirimiz güvende değiliz. Aşı için toplumsal, küresel dayanışmayı artırmak hepimizin sorumluluğudur. Aşı dayanışmasını hep birlikte güçlendirelim.” ifadelerini kullandı.

Antalya’da İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında sağlık çalışanları başta olmak üzere 50 yaş ve üzerindekilere üçüncü doz aşı uygulanmasına başlandığı bildirildi.

Ardahan’da Çataldere köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

24 AĞUSTOS 2020’DEN BERİ İLK!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında 24 Ağustos 2020’den beri ilk defa üst üste iki gündür Kovid-19 hastalığından kent genelinde ölümün yaşanmadığını bildirdi.

Vali Köşger, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifadeleri kullandı; “Sevgili İzmirliler, 24 Ağustos 2020’den beri ilk defa üst üste iki gündür COVID’ten şehrimizde ölüm olmuyor. Ayrıca günlük 104 vaka ile uzun zamandır gördüğümüz en düşük seviyeyi yakaladık. Aşılama sayımız toplamda 3 milyon 499 bin 357’e ulaştı. Aşılarımızı olalım. Bu işi birlikte başaralım.”

DSÖ’DEN ÖVGÜ

Kovid-19 salgını sürecini yakından takip ettiklerini belirten DSÖ Türkiye temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, İzmir ziyareti esnasında son 10 hafta içeresinde Avrupa’daki vaka sayılarında bir azalma görüldünü belirten Berdyklychev, “Fakat farklı eğilimler de söz konusu. Bazı Avrupa ülkelerinde vakalar yükseliyor. Bu faktörlerin başında Delta varyantının olduğunu görüyoruz. Daha bulaşıcı hale geldiği için bu varyant dominant hale geldi. Endişe verici bir durum ortaya çıkıyor.” dedi.

Berdyklychev, Delta varyantının 80’den fazla ülkede tespit edildiğini, salgın sürecindeki yeni vakaların yüzde 20’sini bu varyantın oluşturduğunu ifade etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve pandemi sürecinde yeni tip koronavirüsünde belirmesiyle bu süreçle mücadelede aşılamanın en önemli nokta olduğunu belirten Berdyklychev, “Otoriteler tarafından onaylanan her aşının etkili olduğu ortaya çıktı. Aşılanmak salgının durdurulması için çok önemli. Aşı reddi güvensizlikten ve etrafa dağılan bilgileri anlamamaktan geçiyor. Delta varyantı ile mücadelede bile aşı olanlar hastalığı daha hafif ve ölüm riski yaşamadan atlatıyor.” diye konuştu.

“AŞI ORANLARI SEVİNDİRİCİ SEVİYEDE”

Koronavirüs salgınıyla mücadelede de Türkiye’nin üstün bir başarı gösterdiğini ve sıkı bir mücadeleyle dünyada lider ülkelerden biri olduğunu ve Sağlık Bakanlığının aşılama konusundaki çalışmalarını başarılı bulduğunu aktaran Berdyklychev şunları kaydetti; “Gerçekten aşılama oranları sevindirici bir seviyede. Türkiye aşılama konusunda lider ülkelerden biri oldu. Aşıların herkese açıldığını görüyoruz. Birçok insan 2 dozunu almış durumda. 3. doz aşılar da yapılmaya başlandı. Herkesin aşılanması gerekiyor. Virüs dolaşımda olduğu sürece hasta olan kişiler olacaktır. Bulaşmanın azalması için aşılanmaya devam etmek gerekiyor. Türkiye bu konuda çok iyi durumda. Sağlık Bakanlığının aşılanmanın artması için ünlülerle başlattığı bir kampanya var. Onu da takip ediyoruz. Ne kadar gerekli olduğunu görüyoruz.”

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.