DOLAR 32,3652
EURO 34,9611
ALTIN 2.325,56
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Pandemi hastaneleriyle ilgili flaş gelişme

20.05.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Cihat Aslan’ın haberine tarafından Koronavirüs salgını zarfında İstanbul’da inşasına başlanan pandemi hastanelerinde sona içten gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe’de 29 Mayıs’ta açılacak olan acele durum hastanesine koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden patalog Prof. Dr. Feriha Öz’ün, 31 Mayıs’ta Yeşilköy’de açılacak olan acil şart hastanesine ise yine koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden dahiliye uzmanı Prof. Dr. Murat Dilmener’in adının verileceğini açıkladı.

Süryani toplumunun önde gelen isimlerinden olan, “fakir doktoru” olarak tanıdık Prof. Dr. Murat Dilmener (78) 3 Mayıs’ta koronavirüsten hayatını kaybetmişti. Kapısına gelen fakir durumdaki hastaları geri çevirmeyen Prof. Dr. Dilmener hakkında, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoksul hastaları ücretsiz çare ettiği gerekçesiyle 2004 yılında soruşturma açılmıştı. Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanına inşa edilen pandemi hastanesine isminin verilmesi ile ilgili konuşan oğlu Taner Dilmener, “Babam insan sevgisi çok yüksek biriydi. İnsanlara takviye için tüm imkanlarını kullanırdı. Herkes ona güvenir, hafıza alırdı. O yüzden ‘yoksul doktoru’ olarak bilindi. İsminin hastaneye verildiğini duyunca çok mutlu olduk. Ailemiz için haysiyet oldu. Büyük acılar yaşıyorduk. Bir nebze olsun acımızı hafifletti. Adının bir hastanede yaşatılması bizi çok sevindirdi” dedi.

‘Büyük bir jest’

Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı ve Prof. Dilmener’in kuzeni Kenan Gürdal ise “Süryani toplumunun ve tıp camiasının büyük değeri olan Murat hocanın isminin Yeşilköy’deki pandemi hastanesine verilmesi tüm cemaatimizi gururlandırdı. Hocamızın ismini ölümsüzleştiren Cumhurbaşkanımıza sonsuz minnet ve şükranlarımızı iletiyoruz. Cumhuriyet tarihinde görmediğimiz samimiyeti ve dostluğu kendisinden gördük. İhtiyaçlarımızı hep sorardı. Burada da samimiyetini gösterdi. Süryani cemaatine yakışan bir jest oldu” diye konuştu.

‘Gözlerimiz doldu’

Dünyaca meşhur Türk Patolog Prof. Dr. Feriha Öz (87), 2 Nisan’da koronavirüse yenik düşmüştü. İsmi Sancaktepe’deki pandemi hastanesine verilen Feriha Öz’ün oğlu Prof. Dr. Ferhan Öz, “Annem iş hayatıyla, üniversitedeki kimliğiyle fazla üstteki seviyelere gelmiş bir kişiydi. Ben de, kız kardeşim de annem ve babam sayesinde okuduk. Patolojiyi kız kardeşim Prof. Dr. Fulya Öz Puyan’a da, eşim Prof. Büge Öz’e de o sevdirdi, aşıladı. Acısı hala taze. Natürel böyle bir süreçte hocaların isimlerinin hastanelere verilmesi fazla takdir edilecek bir tavır. Annemin isminin de hastaneye verildiğini duyduğumuzda gözlerimiz doldu, ağladık. Bir yana da fazla sevindik” diye konuştu.

Hadımköy’e İsmail Kurtulmuş’un adı verildi

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un 1986’da hayatını kaybeden babası Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş’un ismi Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi’ne verildi. Dr. İsmail Kurtulmuş’a, perşembe günleri evinin alt katında ücretsiz hasta tetkik ettiği için ‘Sosyal tabip’ denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.