DOLAR 32,5369
EURO 34,8647
ALTIN 2.429,13
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Özellikle Çocuklarda Astım Riskini Artırıyor

26.08.2020
A+
A-

Sonuçları BMJ dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde Danimarka’da 1994-2014 yılları arasında dünyaya gelen yaklaşık 780 bin çocuğa dair veriler incelendi.

Araştırmanın sonuçlarına göre, 1 ila 15 yaşlarında olan çocukların çok fazla küçük parçacıklı hava ve nitrat kirliliğine maruz kalmaları durumunda astıma yakalanma ve uzun süre devam eden hırıltılı solunum geliştirme olasılıklarının artığı ortaya kondu.

Bu kirleticilerin yoğunluklarında her metreküpe 5 mikrogram eklenmesinin, astım ve uzun süre devam eden hırıltı solunumda yüzde 4 ila 5 oranında artış anlamına geldiği görüldü.

Aynı zamanda araştırmacılar, aile üyelerinde astım hastası olan ve gebeyken sigara içen annelerin çocuklarının astıma yakalanma riskinin yükseldiği belirlendi.

Daha önce de çocuklarda görülen astım ile hava kirliliği arasındaki bağlantıyı gözler önüne seren çeşitli araştırmalar yapılmıştı.

Hava kirliliğine maruz kalmak astımın yanı sıra kalp rahatsızlıklarına, kansere ve prematüre ölümlere de neden olmaktadır.

İLİşKİLİ HABERLER Astıma Ne İyi Gelir?

Astıma Ne İyi Gelir?

Astım Atakları ve Sebepleri

Astım Atakları ve Sebepleri

Astım ve Hamilelik

Astım ve Hamilelik

Astım Kronik Hastalık mı?

Astım Kronik Hastalık mı?

İLİşKİLİ GALERİLER Astım ve Alerjiye Karşı Siyah Sarımsak! Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Astım ve Alerjiye Karşı Siyah Sarımsak! Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Avokado Astımı Hafifletir! Astıma İyi Gelen Öneriler

Avokado Astımı Hafifletir! Astıma İyi Gelen Öneriler

Çocuklarda Çarpık Ayak Durumuna Dikkat! Yoksa...

Çocuklarda Çarpık Ayak Durumuna Dikkat! Yoksa…

Çocuklarda Bu Hastalığı Farketmezseniz İlerde...

Çocuklarda Bu Hastalığı Farketmezseniz İlerde…

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.