DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Otobüste Tokat Attı, Kimse Müdahale Etmedi

27.08.2020
A+
A-

Arap zamkı Mısır’da Firavunlar döneminde mürekkep, sulu boya ve boya yapımında kullanılmıştır. Doğal bir polisakkarit olan Arap zamkı, Afrika’da yetişen ‘Acacia senegal’ ve ‘Acacia seyal’ isimleri verilen Akasya ağaçlarının kabuklarının kesilmesiyle elde edilmektedir. Yetiştiği ağaca da ‘hashab’ denir. Akasya ağaçları, çok az miktarda protein içermektedir ve büyük çoğunluğu karbonhidratlardan oluşur.

Yüksek oranda suda çözünebiliyor olması Arap zamkına üstün bir özellik kazandırıyor. İçeriğinde bulunan lif oranı sayesinde kısmen kalın bağırsakta da parçalanabilmekte. İçerisinde, arabik asidin, kalsiyum, magnezyum ve potasyum bulunuyor.

ARAP ZAMKININ FAYDALARI NELERDİR?

İrritabl bağırsak sendromu hastalıklarının tedavisinde kullandığı bilinen Arap zamkı, gluten ve yapay tatlandırıcı gibi maddelerin neden olduğu irritabl bağırsak sendromu (IBS) olan kişilerin rahatlamasına yardımcı olduğu için bağırsaklardan gelen bakterilerin de azalmasını sağlar.

Öksürük: Arap zamkı, sinirli ot ile birlikte kaynatılıp balla tatlandırıldıktan sonra içildiğinde öksürüğü geçirdiği belirtiliyor.

Gastrit: Çam sakızı, fındık ze Arap zamkı günlük öğütülüp balla macun yapıldıktan sonra aç karına 1 tatlı kaşığı yenildiğinde gastrit hastalarının rahatlamasını sağlar.

Karın Ağrısı: Defne tohumu ile Arap zamkı birlikte öğütülüp balla macun yapılarak yenildiğinde karın ağrısını tedavi eder.

Kepek: Ilık suda eritilip, sirke ile karıştırıldığında kepek sorununu çözer.

ARAP ZAMKININ YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Normalde herhangi bir yan etkisi bulunmamakta. Fakat astım hastaları, hamile ve emziren anneler, diyabet hastaları ve daha önce ameliyat olmuş kişiler tarafından kullanılması farklı yan etkilere yol açabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Besinler Egzamaya İyi Geliyor!

Bu Besinler Egzamaya İyi Geliyor!

Egzamaya Ne İyi Gelir?

Egzamaya Ne İyi Gelir?

Bebek Egzaması Hastalıkların Habercisi Olabilir

Bebek Egzaması Hastalıkların Habercisi Olabilir

Egzama Nasıl Geçer?

Egzama Nasıl Geçer?

İLİşKİLİ GALERİLER Egzama Kaşıntısını Rahatlatan Yollar

Egzama Kaşıntısını Rahatlatan Yollar

Egzaması Olanların Kesinlikle Yememesi Gerekenler

Egzaması Olanların Kesinlikle Yememesi Gerekenler

Yemek Sonrası Karın Ağrısının Sebebi!

Yemek Sonrası Karın Ağrısının Sebebi!

Egzamayı Önleyecek Doğal Sabunlar

Egzamayı Önleyecek Doğal Sabunlar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.