DOLAR 32,2423
EURO 34,8264
ALTIN 2.421,06
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Otel Rezervasyon Devi Booking, 3 Yıl Sonra Türkiye’ye Dönüyor

14.10.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre 2017 yılından beri ülkemizde kullanılamayan tatil rezervasyon devi Booking, yıllar sonra aramıza geri dönüyor. Edinilen bilgilere göre şirket, yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye’de ofis açıp, vergi vermeyi kabul etmiş. Buna göre şirket, Türkiye’de elde ettiği cironun yüzde 7,5’ini vergi olarak ödeyecek.

Booking.com’un Türkiye’de tartışmalı hale gelmesinin bir diğer nedeni, vergi ödemeden haksız rekabete neden olmasıydı. Hal böyle olunca da Booking, ülkemizdeki tatilciler tarafından sadece yurt dışı tatilleri için kullanılabilir hale gelmişti. Ayrıca yurt dışındaki insanlar, Türkiye tatilleri için Booking’i tercih edebiliyorlardı. Yapılacak çalışmaların ardından Booking, Türkiye’deki tatilcilerin Türkiye tatilleri için de kullanılabilecek.

Booking

Haberde yer alan bilgilere göre Hollanda merkezli otel rezervasyon devi, Ticaret, Maliye ve Turizm Bakanlığı ile çeşitli görüşmeler yürütmüş. Yapılan görüşmeler sonucunda da Booking yetkilileri, Türkiye’de ofis açıp 500 bin TL teminat ödemeyi kabul etmiş. Edinilen bilgilere göre Booking’in Türkiye ofisi, birkaç gün içinde açılacak.

Mahkeme, Booking’in haksız rekabete yol açan ifadelerini de kaldırma kararı aldı. Buna göre “booking.com olarak en iyi fiyatları garanti eden bir internet sitesi kurmayı amaçlıyoruz”, “En düşük fiyatlar” ve “Booking.com hem şehirlerde hem de deniz kenarı veya kırsal bölgelerde en iyi otel fiyatlarını garanti etmektedir” gibi ifadeler, internet sitesi ve mobil uygulamalardan kaldırılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.