DOLAR 32,3562
EURO 34,7998
ALTIN 2.394,19
BIST 10.269,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Osmaniye’de Sağlık Çalışanlarına İkinci Doz Aşı Uygulandı

14.02.2021
A+
A-

Türkiye’ye 25 Ocak tarihinde 10 milyon dozluk koronavirüs aşısının ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon doz aşı getirilmişti. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında toplumsal bağışıklığın kazanılması amacıyla yürütülen aşılama kapsamında, aşının ilk dozu uygulanan sağlıkçılara ikinci dozlar uygulanmaya başlandı. Osmaniye Devlet Hastanesinde özel hazırlanan aşı odasında ilk olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz’a aşı uygulandı. Öznavruz aşı uygulamasından sonra gazetecilere açıklama yaparak, mutantlı virüse Osmaniye’de rastlanmadığını söyledi.

VAKA SAYILARININ KONTROL ALTINA ALINMASI REHAVETE NEDEN OLDU

65 yaş ve üzeri vatandaşların aşı olmasının ardından özlem duyulan günlere bir adım daha yaklaşacağımızı belirten Öznavruz, ‘Bugün sağlık personelinin ikinci doz aşı uygulamasına başladık. Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere 70 yaş yarın itibariyle de 65 yaş gurubundaki hedef kitlesine aşılama başlayacaktır. Bizler aşı sürecine başladığımız gün itibariyle toplam 17 bin 712 doz aşı yaptık. Sağlık çalışanlarımızın payı 5 bin 250 kişiydi. Osmaniye bildiğiniz gibi 20 Ekim 2020 tarihi itibariyle birinci ligini yaşamaya başladı. Yaklaşık bir buçuk aylık süreçten sonra şu an sayılarımız kontrol altında ancak sayıların kontrol altında olması vatandaşlarımızı biraz rehavete yönlendirmiş durumdadır. Bu süreçte bize destek olan Osmaniyeli vatandaşlarımız her zaman yanımızda oldular. Bundan sonra 65 yaş üzeri ve risk grubunda olan vatandaşlarımızın tamamını aşıladıktan sonra özlediğimiz eski günlerimize doğru bir adım daha yaklaşmış olacağız. Şu ana kadar yapılmış olan tahlillerde şüpheli gördüğümüz olguları burada çalışarak doğrulamak için bakanlığa göndermiş olduğumuz testler içerisinde Osmaniye’de şu an içinde mutantlı virüse rastlanmamıştır. Bu sevindirici ve güzel bir haber ancak biz tedbirlerimizi bu şekilde sürdürdüğümüzde bundan uzak kalabiliriz’ şeklinde konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Seda Akgül’ün Jeon Jung-kook Açıklaması Tepki Çekti

Seda Akgül’ün Jeon Jung-kook Açıklaması Tepki Çekti

UEFA Maçlarına Koronavirüs Etkisi!

UEFA Maçlarına Koronavirüs Etkisi!

127 Yaşındaki Türkan Nine'ye Koronavirüs Aşısı Yapıldı

127 Yaşındaki Türkan Nine’ye Koronavirüs Aşısı Yapıldı

Koronavirüs Çocukların Gözlerini Bozuyor

Koronavirüs Çocukların Gözlerini Bozuyor

İLİşKİLİ GALERİLER Koronavirüs Salgınında Umut Veren Gelişme!

Koronavirüs Salgınında Umut Veren Gelişme!

Kovid-19'dan Sonra Yeni Tehlike!

Kovid-19’dan Sonra Yeni Tehlike!

Kovid-19’a Benzeyen Yeni Virüs Keşfedildi

Kovid-19’a Benzeyen Yeni Virüs Keşfedildi

Kovid-19 Aşısında İkinci Doz Uygulaması Başladı

Kovid-19 Aşısında İkinci Doz Uygulaması Başladı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.