DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Osmaniye’de depremzedeler hasarlı evleri boşaltıyor

16.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Osmaniye’de, 991 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 606 kişi yaralandı. Kontrolü yapılan 32 bin 58 binadan 7 bin 477’sinde hasar tespit edildi, 276 bina için acil yıkım kararı verildi.

Kentte arama-kurtarma çalışmaları sona erince, enkaz kaldırma faaliyetleri de başlatıldı. Depremin en çok etkilediği Esenevler, Yıldırım Beyazıt, Rahime Hatun, Adnan Menderes, Rızaiye ve Mareşal Fevzi Çakmak mahallelerinde oturanlar, hasarlı binalardaki eşyalarını vinçlerle çıkartıyor. Eşyalarını kurtaran bazı depremzedeler kentten ayrılmaya başladı. Bazıları ise eşyalarını buldukları depolara yerleştiriyor.

MOLOZ YIĞINLARI ARASINDA ÇOCUK BİSİKLETİ

Osmaniye Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce, kaldırılan enkaz lisanslandırılıp, hafriyat döküm sahasına boşaltılıyor.

Çevre güvenliği alan jandarma ekipleri de dökülen her hafriyatın hangi binaya ait olduğuna dair bilgilerin yer aldığı tabelaları sahaya koyuyor.

Osmaniye'de depremzedeler hasarlı evleri boşaltıyor

Moloz yığınları arasında bulunan çocuk bisikleti, ayakkabı gibi eşyalar ise objektiflere yansıdı.

Diğer yandan kente kurulacak olan konteyner kent için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dereobası ve Fakıuşağı mahallelerinde 122 dönüm alanda kurulacak konteyner kent alanındaki altyapı çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasıyla ilk etapta 1367 konteyner yerleştirilecek.

Konteynerlerin 21 metrekarelik olacağı, içerisinde elektrikli ısıtıcı, termosifon, mutfak ve banyo bulunacağı, mevsim koşullarına dayanıklı ve yalıtımlı olacağı kaydedildi. 

DHA (Demirören Haber Ajansı)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.