DOLAR 32,4097
EURO 34,6077
ALTIN 2.380,61
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Oruç Tutarken Hangi Hastalar Uyarı Etmeli?

13.05.2020
A+
A-

Oruç yakalamak, gıda şekline uyarı edilerek sağlıklı ve vücudun dinlenmesini sağlayan bir ibadettir. Müslümanlar için farz olan bu ibadeti yerine getirebilmek için açıklanmış kurallara alıntı yapmak gerekir ve beslenmeye dikkat edilmelidir. Oruç tutarken kimlerin hangi kurallara uyması gerektiğini ve nasıl beslenmeleri gerektiğini bir araya getirdik. İşte ayrıntı…

RAMAZAN AYINDA KİMLER NELERE DİKKAT ETMELİ ?

Hipoglisemi (düşük kan şekeri) şikayetiniz varsa; sahurda bir orta boy haşlanmış patates yiyebilirsiniz. Siyah kuru üzüm (2 yemek kaşığı) ya da hurma (2-3 adet) ya da kuru kayısı (2-3 adet), veya kuru incir (1-2 adet) iyi bir seçim olacaktır.

Yüksek kolesterol şikayetiniz varsa;  Yüksek kolesterolü ve trigliseriti düşürücü etkiye sahip olan, protein bakımından da oldukça varlıklı bir beslenme olması sebebiyle, yeşil mercimeği iftarda rahatlıkla yiyebilirsiniz. Örneğin; 1 porsiyon yeşil mercimekli domatesli bulgur pilavı veya 1 porsiyon yeşil mercimek çorbası ya da 1 porsiyon taze sebzelerle hazırlanmış yeşil mercimek salatası yiyebilirsiniz.

Kalp ve damar hastalıklarını şikayetiniz varsa ; Eğer sigara kullanıyorsanız, iftardan sonradan fazla fazla sigara içmeniz vücudunuza bir anda nikotin yüklemesine neden olacağı için kalp ve damar hastalıklarının tetiklenmesine neden olacaktır.

Romatoid Artrit şikayetiniz varsa;   Romatoid Artriti olan hastaların tuz, sigara, beyaz ekmek, şeker içeren besinleri tüketmemeleri, bunun yerine tuzsuz ya da eksik tuzlu besinler, tam buğday, çavdar ekmeği ya da kepek ekmeği tüketmeleri, sigaradan uzakta durmaları önerilir.

Kansızlık şikayetiniz varsa; Kansızlık yani kansızlık sorunu yaşamış hastaların kepekli ekmek ve kepekli undan üretilmiş besinler tüketmemesi, bunun yerine tam buğday, çavdar ekmeği tüketmeleri önerilmektedir. Et, etli sebze yemeklerinin yanına C vitamini yönünden zengin besinler (limonsu, bol yeşillikli, maydanoz, salatalık, domates, sivri biber vb. ile hazır salata) tüketilmesi gerekir.

Demir eksikliği şikayetiniz varsa; Vücudumuzdaki demirin emilimi ve vücutta kullanılması açısından, yemeklerden sonradan bitki çayları tüketilmesi, nehir, kahve tüketimi ise yemeklerden asgari bir saat sonradan, tatsız ve açık olarak, tercih etmelisiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Oruç Tutmanın Beyin Üzerindeki Etkisi

Oruç Tutmanın Beyin Üzerindeki Etkisi

Coronavirüsünü Atlatmış Olan Biri Oruç Tutabilir mi?

Coronavirüsünü Atlatmış Olan Biri Oruç Tutabilir mi?

Mehmet Öz Oruç Tutmanın Sağlıklı Olduğunu Belirtti

Mehmet Öz Oruç Tutmanın Dinç Olduğunu Belirtti

Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Oruç Tuttuğunuzda Vücudunuzda Neler Olduğunun 20 Fotoğrafla Analizi

Oruç Tuttuğunuzda Vücudunuzda Neler Olduğunun 20 Fotoğrafla Analizi

Sağlıklı Oruç Tutmak İçin 8 Altın Öneri

Sağlıklı Oruç Tutmak İçin 8 Altın Teklif

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Dikkat Edin!

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Dikkat Edin!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.