DOLAR 32,2008
EURO 35,0821
ALTIN 2.471,20
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Orta segmente 12 GB RAM müjdesi

24.10.2019
A+
A-

Samsung Bellek Pazarlama Birimi Başkanı Sewon Chun konuyla alakalı bazı açıklamalarda bulundu. Chun, “En gelişmiş yeni 24-gigabit LPDDR4X yongalarımızı kullanarak sadece üst seviye akıllı telefonlara değil aynı zamanda orta segment telefonlar için de 12 GB RAM kapasitesini sunabiliriz” dedi. Bellek ve çip teknolojisinde rakiplerine gözdağı veren Samsung, akıllı telefon pazarındaki iddialarını devam ettireceklerini de söyledi.

Şirket, UFS 3.0 NAND depolama birimi ve yeni bellek teknolojilerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Böylece akıllı telefonlara hızlı depolama ve bellek teknolojileri aynı anda sunulabilecek. 4,266 megabit veri aktarım hızına sahip olan 12 GB bellekler orta segment telefonlara bile yapay zeka ve makine öğrenme özelliklerini barındırabilen 4K video kaydı desteğini sunabilir.

Daha yüksek çözünürlüğe sahip ekranlar ve kamera teknolojileri geldikçe telefonlar, daha hızlı ve yüksek kapasiteli bellek birimlerine ihtiyaç duyuyor. Uzun süre 4K video çekmek isteyen kullanıcılar için bu videoların hızlı bir şekilde işlenip aktarılması önem taşıyor. Aynı zamanda mobil oyun dünyasındaki gelişmelerin devam etmesi sonucu çoklu görev kullanımı gibi konuların önemi de gittikçe artıyor.

Samsung, global akıllı telefon üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve bellek pazarındaki rekabeti arttırmak için 10 GB ve üzeri bellek kullanımını yaygınlaştırmak istiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.