DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Orhan Kural’dan Sıla atağı!

05.07.2020
A+
A-

Uyruk Gazetesi’nden Gökhan Karakaş ve Abdullah Malkoç’un haberine kadar Sarıay Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural’ın, geçtiğimiz ekim ayında ‘Sigarayı özendirici nitelikte’ olduğunu göstererek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu sonucu, Sıla’nın ‘Karanfil’ şarkısının klibi yayından kaldırıldı. Radyo ve Televizyon Üstteki Kurulu (RTÜK) göre Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı’na gönderilen yazıda, “Sıla Gençoğlu isimli sanatçının ‘Karanfil’ isimli klibinin yayından kaldırılması hususunda medya hizmet sağlayıcılarla yapılan görüşmeler sonucunda, laf konusu video yayından kaldırılmıştır” cümlesi yer aldı.

Kararla ilgili sevinçli olduğunu gösteren Prof. Dr. Kaide, bu cins çalışmalara devam edeceğini söyledi. Kural, “Çok mutluyum, bu Türkiye’de bir ilk oldu! Beni, ‘Yasaklardan yana mısınız?’ diye eleştirenler oluyor fakat ben demokratik ve Atatürkçü bir insanım. Amacım bunların devamının gelmemesi… Savunulacak bir tarafı değil! Milyonlarca gencin kafasına, şarkıda her zaman bu sözleri geçirerek, sigara yerleştiriliyor. Bunların kasti yapıldığını düşünüyorum. Çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.

Sıla ise konuyla ilgili anlatmak istemediğini belirtti. 

Sıla’nın içinde ‘Bi’ sigara yak’ kelimeleri geçen şarkısının klibi, sadece YouTube’ta yaklaşık 25 milyon izlenme rakamına ulaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.