DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Organ Bağışı ve Nakil İşlemi: Umut Veren Hikaye

Organ bağışı ve nakil işlemi, umut veren gerçek bir hikayeyi anlatıyor. Bu içerikte organ bağışının önemi ve nakil süreci detaylıca ele alınıyor. Hayat kurtaran bir adım atın!

28.03.2024
A+
A-

Kazanın Detayları

Samsun‘un İlkadım ilçesinde 21 Mart tarihinde meydana gelen motosiklet kazasında 34 yaşındaki Ali Kara ağır yaralandı ve kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Mart’ta beyin ölümü gerçekleşti.

Organ Bağışı ve Nakil İşlemi

Ali Kara’nın ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Organların alınması operasyonu Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Organlar, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli doktorlar tarafından başarılı bir şekilde çıkarıldı.

Organ Nakli ve Umut Veren Hikaye

Ali Kara’nın bağışlanan karaciğeri Erzurum’a, 2 böbreği Samsun’a ve 2 korneası yine Samsun’da 5 nakil bekleyen hastaya umut olacak. Organ naklinin koordinatörlüğünü Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Çağatay Erman Öztürk ve Dr. Recep Erik üstlendi. Uzm. Dr. Çağatay Erman Öztürk, organ bağışının önemine vurgu yaparak, ailenin yaptığı büyük fedakarlığı takdirle karşıladıklarını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.