Ordu Balık Tezgahlarında Hamsi İlgisi ve Fiyat İndirimi: Tezgahlar Şenlendi
Ordu balık tezgahlarında hamsi rağbeti artarken fiyatlarda indirimler geldi. Tezgahlar şenlendi, tazelik ve avantaj bir arada.
Ordu’da balık tezgahları, sezona damgasını vuran hamsiyle hareketli. Türkiye’de 1 Eylül’de başlayan balık avı dönemi, özellikle hamsi ve istavritte bol miktarda avcılıkla sürüyor. Sezon başında kilogramı 300 liraya kadar yükselen hamsi, artan ava paralel olarak önce 100 liraya, sonra bazı satıcılarda 70 liraya kadar geriledi.
HAMSİYE YOĞUN İLGİ Hamsinin ucuzlamasıyla tezgahların önünde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar, hamsinin tam mevsimde olduğuna dikkat çekerek bol bol tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
“ÇEŞİTLER AZ AMA HAMSİ BOL” Balıkçı esnafı Faruk Arslantürk, halkın daha çok hamsi tüketebilmesi için fiyatları aşağı çektiğimizi belirterek, “Şu anda Karadeniz’de hamside bolluk var. Talep çok güzel, diğer çeşitler az ama hamsi bol. İnsanlara cazip geliyor, 2 gün önce 100 liraydı, şimdi 70 lira. Artık 1 kilo yerine 1,5 kilo alan var.”
SEVİNÇTEN ÇİĞ ÇİĞ YEDİ Hamsi fiyatlarındaki düşüşten büyük mutluluk duyan vatandaşlar arasından Enver Sağlam, “Ara sıra çiğ hamsi yerim ama bu kez sevinçten tezgahtan çiğ aldım. İnsanlar fırsat buldukça yesin, diğer sebze ve meyveleri nasıl çiğ yiyorsak bunu da yemek lazım.” diyerek sevinçlerini paylaştı.
Kaynak: Ensonhaber