DOLAR 32,5995
EURO 34,7919
ALTIN 2.496,49
BIST 9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

OPEC ülkelerinden şok karar arz kesintisi 600 bin varil artacak

06.02.2020
A+
A-

Korona virüs tehditi nedeniyle dünya genelindeki petrol talebinde ciddi bir düşüş yaşanınca Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC) ve birlikte hareket eden ülkelerin (OPEC+) kurduğu teknik heyet geçici önlemler almak üzere toplanmıştı. İddialara göre petrol üretiminde kesintinin günlük 600,000 varil artırılmasını önerildi.

İki OPEC kaynağının verdiği bilgiye göre, Rusya’nın bu öneriyi kabul edip etmeyeceği henüz belli değil. Kaynaklardan biri, “Günde 600,000 varillik bir kesinti önerildi. Rusya ise istişare için biraz daha fazla zaman talep etti” dedi. Kaynaklar, OPEC+ ülkelerini temsil eden bakanların bir sonraki üretim politikası değerlendirme toplantısının Mart ayından Şubat ayına çekme konusunda henüz bir karar vermediklerini belirttiler.

Çin dünya çapında günlük 3.7 milyon varille en fazla petrol tüketen ülke. Korona virüsün ülke çapında üretimi sekteye uğratması bu petrol talebinin düşmesindeki en büyük etken. Bununla beraber British Airlines, Lufthansa gibi büyük havayolu şirketlerinin Çin’e uçuşlarını durdurması jet yakıtı olarak kullanılan petrolün azalması da petrol talebininde düşüşe neden olan etkenlerden biri. 

OPEC görüşmeleri uzadı, Rusya direniyor

 

OPEC korona virüsün petrol talebine etkisini değerlendiriyor

 

OPEC petrol talebi için acil toplanıyor

 

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.