DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Online platformda kariyer tasarlama fırsatı geliyor

30.04.2020
A+
A-

Koronavirüs sürecinde kariyerlerine istikamet vermekte zorlanan ve tutarsızlık yaşamış aday öğrenciler için ‘Kariyer Günleri’ programı, online platform üzerinden hizmet vermeye hazırlanıyor. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) göre hayata geçirilen ‘Geleceğine Ara Verme’ programı aracılığıyla öğrenci, ilgilendiği meslekleri, mesleğin potansiyelini ve mesleğin bugünü ve 10 sene ardından geçireceği değişikliği bölümün ilgili akademisyenleri ve dekanlarıyla değerlendirebilecek. 44 iş bilgilendirilmesini taşıyan ve 2-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan programa katılmak isteyen öğrencilerin https://namzet.bau.edu.tr/kariyergunleri adresinde yer alan formu doldurmaları tatmin edici. Bütün namzet öğrencilere açık olan program hakkında BAU Öğrenci Kaynakları ve Tanıtım Direktörü Eray Mazanoğlu veri verdi.

Kariyer odalarında akademisyenlerle canlı mülâkat fırsatı

Online kariyer günleri hakkında veri veren Eray Mazanoğlu, “Öğrenciler şuanda öbür bir süreç içinde olsalar bile sürat kesmeden YKS sınavına hazırlanmaya devam ediyor. Geleceği adına hazırlandığı bu sınav ardından geleceği namına yapacağı tercihler öğrencinin kafasında net yok. Çevrenin, hızla değişen dünyanın ve bilginin de bunda payı büyük. Kariyer günlerinin önemi de işte burada ortaya çıkıyor. Öğrenci bu programlar tamamen uyuşmama yaşadığı bütün sorunları işin uzmanı ile hitabe fırsatı buluyor. Amacımız, öğrencilerimizin kendi alaka-kabiliyet ve kişiliklerine uygun olan yaşamlarında onları mutlu edecek bir bölüme yerleşmelerini karşılamak. Bu amaçla yaptığımız ‘BAU Kariyer ve Meslekler Günü’ programında her gün için bir ‘Kariyer Odası’ açılacak. 44 birim meslek tanıtımı, akademisyenlerimiz kadar dijital platformda gerçekleştirilecektir. Uygulamamız, belirlenen günlerde tek oturum olarak bir odada sürekli olarak devam edecektir. Her birim için program saati namzet öğrenci ile paylaşılacak olan link ile ‘Adobe Connect’ programı üzerinden gerçekleştirilecektir. İlk 20 dakika, birim bilgilendirilmesi olacak ardından 20 dakika ise soru yanıt bölümü olarak kullanılacak ve öğrencinin merak ettiği sorular akademisyenlerimiz kadar yanıtlanacaktır” dedi.

“Sınavın kolaylığı veya zorluğu önceki sınavlarla aynı olacak”

Koronavirüs sürecinin sınava hazırlanan öğrencilerde zorlanmalara sebep olduğunu belirten BAU Öğrenci Kaynakları ve Tanıtım Direktörü Eray Mazanoğlu, gerçekleştirilecek üniversite sınavı hakkında şu değerlendirmelerde bulundu; “Yıllardır geleneksel hazırlık modelleri vardı. Mektep, kurs, ders ve testler gibi. Bütün bunlar açıklanmış saatlerde ve belirtilen ortamlarda gerçekleşirdi. Şu Anda yeni bir hazırlanma sistemine aşmak zorunda kaldılar. Ne dek online takviye alsalar da kendilerini disipline etme, egzersiz planlarını gerçekleştirme, iç motivasyonlarını sağlama gibi sorumluluklar üstlendiler. Bu sıra dışı hazırlık süreci şuan onları zorladığını söyleyebiliriz. Evdesiniz ve kendi kendinesiniz. Geleneksel hazırlığın dışına birden çıkmak basit olmuyor. Evde olmakla beraber sosyal medya kullanımı da arttı yan ama. Gençler dünyayı ve çevreyi zaten oradan peşine düşüp takip ediyordu. Oraya baktığınızda da doğru veya hatalı fazla fazla bilgiyle karşılaşıyorsunuz. Sınava dair de o kadar çok söylem sosyal medyada yayılıyor. Böylece öğrencilerin kafası daha fazla karışıyor. Sınavın daha güç veya kolay olacağına dair düşünceler de dolanıyor sosyal medyada fakat hakiki şu; imtihan, korona virüs olmasaydı ne olacaksa yine benzer sınav olacak. Basit veya zorluğuna dair her şey benzer. Yalnızca yapılacağı tarih değişti. Dolayısıyla zorlama ya da kolay olması bakımından her zamanki gibi olacak. Sınavda farklılık şu, bu ayrı ve her zaman bildiğimiz hazırlık sürecinin dışındaki yeni duruma hızla adapte olup kendi hazırlığını evde en iyi yapanlar başarılı olacaklar. Adapte olamayanlar maalesef elenecekler. Korona öncesi olduğu gibi. Değişime adapte olanlar ayakta kalacak.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.