DOLAR 32,2603
EURO 35,0328
ALTIN 2.467,96
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

On binlerce çift nikah yapmaya hazırlanıyor

10.06.2020
A+
A-

Yeni Şafak Gazetesi’nden Kenan Biter’in haberine tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 3 aydır kapalı olan düğün salonlarının 1 Temmuz itibariyle açılacağını kaydetti.

TELEFONLAR KİTLENDİ

Müjdeli haberi bölge çiftler ise düğün salonu işletmecilerinin telefonlarını hemen hemen kitledi. Hazırlıklara başlatmak için işletmecilerden tarih almaya çalışan çiftler, davetiye, gelinlik, araç süsleme, ev kiralama vb. işler için bir lahza önce harekete aşmak istiyor.

Yalnızca İstanbul genelinde bin 200 civarında nikah salonu bulunuyor. Koronavirüs sebebiyle 3 ay içinde ertelenen nikah sayısının ise 30 bin civarında olduğu varsayım ediliyor.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Tarihin açıklanmasıyla üzerlerinden büyük bir yükün kalktığını ve işletmecilerin yüzünün gülmeye başladığını dile getiren İstanbul Görüşme ve Nikah Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, zorlama bir işlem geçirdiklerinin vurgulayarak kimseyi mağdur etmeden bütün planlamaları yapacaklarını belirtti.

HAZIRLIKLAR BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADI

Tarihin 20 gün öncesinden açıklanmasının her açıdan fazla önemli olduğunun da altını çizen Dönmez, bu sayede evlenecek çiftlerin bugün itibariyle davetiye, gelinlik ve konut kiralama gibi bazı işlemler için zaman kazanacağını söyledi. Nikah salonlarının koronavirüse yönelik gerekli tedbirleri alarak açılışa hazırlanmış olduğunu da kaydeden Dönmez, açılış öncesi bakanlığın yollayacağı genelgeye kadar eksik ve düzenlenmesi gereken alanların olması halinde de bunların şipşak giderileceğini belirtti.

ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Karar sonrası bütün üyelere acil görüşme çağrısı yaptıklarını da kaydeden Dönmez, alınacak tedbirler ve önlemler noktasında bir defa daha bilgilendirme yapılacağını ve 1 Temmuz sonrası denetlemeleri kendilerinin de yapacağı bir sürece girileceğini söyledi.

TEMMUZ VE AĞUSTOS’TA YER BULUNAMAYABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla telefonlarının susmadığını, kendilerini arayan evlilik hazırlığındaki çiftlerin heyecanla takvim belirlemeye çalıştığını da ifade eden Dönmez, ertelenen düğünlerin ağırlıkla temmuz ve ağustos aylarına kaydırılacağını bu yüzdend de bilhassa bu aylarda salonlarda yer bulmanın adeta imkansız olabileceğini vurgularken, bugün düğün kararı vereceklerin en erken Eylül, Ekim gibi salon kiralayabilme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

ALINACAK TEDBİRLER

Öte yanlamasına 20 gün daha sonra kapılarını açacak nikah salonlarında alınacak tedbirler ise şöyle;

Salon girişlerinde davetlilerin ateşleri ölçülerek içeri alımlar yapılacak. Maskesiz giriş olmayacak. Sosyal mesafe kuralları salo içerisinde ve oturma düzenlerinde ayrıcalıksız dikkatle uygulanacak. Teması durdurmak için kişisel ikramlar olacak. Tabak, çatal ve kadeh gibi ürünler kullan at olacak. Pistte bağlantı gerektiren halay gibi oyunlar oynanmayacak. Takıda sandık modeli uygulanacak. Personellere zorunlu eğitimler verilirken salon içlerine ise sık sayıda uyarı levhaları asılacak.

Evlenecek çiftlerin davetiyelerinde koronavirüse ilişkin alınması gereken tedbirler noktasında gelecek misafirlere uyarılarda bulunabileceği de ifade ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.