DOLAR 32,4424
EURO 34,7505
ALTIN 2.440,61
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Ölüm çetesi aranıyor

10.05.2019
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi’nden Fatih Şendil’in haberine göre Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 6’sı çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciası ile ilgili olarak ölüm çetesinin lideri ile birlikte 4 zanlıyı arama çalışmaları sürüyor. Çetenin adliyeye çıkarılan 1’i Suriyeli 4’ü Ayvalıklı 5 üyesi ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Zanlıların mültecilerden kişi başı 1200 dolar aldıkları, çocuklara ise ‘indirim’ yaptığı her iki çocuk için bir kişi ücreti aldığı ortaya çıkmıştı. Öte yandan, felaketin yaşandığı tekneye bir mülteci çocuğun da çete tarafından ‘promosyon’ olarak ücretsiz bindirildiği detayı kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Balıkesir Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in koordinesinde, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonların ardından yakalanan Suriye uyruklu Tevfik Ali (31) ve araçla öncülük yapan Sertan Gürtekin (25), Eren Akgül (36), Turgay Yegane (26) ve Yasin Metin (37) isimli 5 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İSİMLERİNİ VERDİLER

Tutuklanan 5 zanlının verdiği ifade sonrası polis, biri lider konumunda olmak üzere 4 çete üyesinin daha isimlerini belirledi.

Bazı suçlardan poliste kayıtları olduğu öğrenilen H.S, A.K, S.G. ve Y.A. isimli ölüm çetesinin 4 üyesinin daha yakalanması için polis operasyonlara devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.