DOLAR 32,3769
EURO 34,9712
ALTIN 2.325,70
BIST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Olimpiyat Elemeleri’nin tarihi onandı

15.05.2020
A+
A-

FIBA, IOC ile gerçekleştirdiği görüşmelerin gerisinde, her yerde planlanan FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nin 29 Haziran – 4 Temmuz 2021 tarihleri arasında oynanacağını onayladı. FIBA elemelerle ilgili olarak, IOC ile; oyuncuların iş yükünün, ulusal ekip hazırlıklarının ve milli lig takvimlerinin dikkate alındığı görüşmeler gerçekleştirdi.

IOC tarafından bütün yaz Olimpik sporları elemeleri için bildiri edilen son tarih 29 Haziran 2021’di. IOC, FIBA kadar belirtilmiş sporcuların iş yükü ve takvimlerle ilgili faktörler ve Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın baştan planlanması sebebiyle ortaya çıkan olağanüstü şartlar dolayısıyla bir istisna yaparak, bu tarihleri onayladı. IOC’nin FIBA’nın belirttiği tarihleri onaylaması üzerine, FIBA Başkanı Hamane Niang ve Genel Sekreter Andreas Zagklis, IOC Başkanı Thomas Bach ve IOC İcra Kurulu’na teşekkürlerini iletti.

Dört bambaşka ülkede gerçekleşecek FIBA Olimpiyat Elemeleri; Kanada, Hırvatistan, Litvanya ve Sırbistan’da oynanacak. FIBA İcra Komitesi kadar, bu ülkelere konut sahipliği hakkını 2019’da verilmişti. Türkiye’nin de dahil olduğu toplam 24 takım, her biri 6 takımdan oluşan bu dört eleme turnuvasında mücadele edecek. Şu belli başlı değin konut sahibi Japonya ve FIBA 2019 Basketbol Dünya Kupası’nda katılım hakkı şampiyon 7 ekip, Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ilk elden katılma hakkı kazandı.

FIBA Olimpiyat Elemeleri’nin kura çekimi, Kasım 2019’un sonlarında FIBA genel merkezi olan İsviçre’deki Patrick Baumann Basketbol Evi’nde düzenlenen bir törenle gerçekleştirilmişti. Kura çekimine 3. torbadan katılan A Erkek Basketbol Milli Takımı, Kanada’da yapılacak elemelerde Uruguay ve Çekya ile B Grubu’da yer almıştı.

Aynı ülkede gerçekleşecek elemelerin A Grubu’nda ise konut sahibi Kanada, Yunanistan ve Çin bulunuyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları, 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihlerinde düzenlenecek. FIBA Olimpiyat Elemeleri’nin müsabaka programı buna göre kısa zaman içerisinde güncellenecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.