DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Okey ve tavla yasağı 100 bin esnafı zora soktu!

23.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine tarafından oyun oynatılmaması şartıyla açılmalarına izin verilen kafe, kahvehane, kıraathane ve nehir bahçeleri müşterisiz kaldı. 3 aylık yasağın ardından 1 Haziran’da büyük umutla kepenk açan esnaf, aradan geçen 22 günü siftahsız geçirince yardım için hükümetin kapısını çaldı. Geçinmekte zorlanan, kirasını, işçisinin parasını ödeyemeyen, faturaları yatıramayan 100 bin esnaf için acele destek istendi.

Sorunları dile getiren Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, halkın gerginlik atmak, arkadaşlarıyla beraber hoş bir şekilde vakit geçmek, okey, tavla, oyun kağıdı ve sanki oyun oynamak için geldiği işyerlerine oyun yasağı yüzünden kimsenin gelmediğini söyledi. Bu yüzden kahvehane esnafının günlük masraflarını dahi karşılayamayacak duruma düştüğünü belirtti.

BORCUMUZ BİRİKTİ

Ağaoğlu, “Herif gelmeyince esnafımız doğal olarak birikmiş kredi, kira ücret, SGK, elektrik, su, doğalgaz, internet faturalarını ödemekte büyük zorluk çekmekte kendilerinin, ailelerinin ve yanında çalışanların geçimini temin edememektedir” diye konuştu.

Ağaoğlu, 3 aydan fazla süredir kapalı olan internet kafe, playstation ve oyun salonlarının da açılması gerektiğini belirtirken, jurnal kazancıyla yaşamını sürdüremeyen ülke genelindeki 100 binden fazla esnafa ivedi takviye verilmesini istedi.

ÖDEMELER ERTELENSİN

Ağaoğlu taleplerini şöyle sıraladı: “Esnafımızın yanında çalışanlarının ekonomik olarak mağduriyetlerinin giderilmesi, birikmiş olan elektrik, su, doğalgaz, internet faturalarının yıl sonuna kadar ertelenmesini, esnafımızın kapalı kaldığı süre baştan başa ödemekle sorumlu olduğu SGK primlerinin devletimizce ödenmesini, dükkan kapalı esnafımıza kira yardımı yapılmasını ve bütün kredi borçlarının sene ardına kadar pasif olarak ertelenmesini istiyoruz.”

HİJYEN KURALLARINA UYARIZ

Başkan Murat Ağaoğlu, insan sağlığı konusunda alınan bütün tedbirleri saygıyla karşıladıklarını, bu nedenle esnafın hijyen kurallarına birebir uymaya çalıştığını söyledi. Açık yerlerde oyun oynanması, kapalı yerlerin ise açılmasına müsade verilmesine karşılık getirilebilecek ilave hijyen kurallarına da uyacaklarını bildiren Ağaoğlu, “Kahvehanelerimizde hijyen koşulları ve sosyal mesafe kuralları konusunda esnafımızca bütün önlemler alınmıştır ve alınmaya devam edecektir. Kahvehanelerimizde oyun oynatılmasına izin verilmesi ve kapalı yerlerin açılması halinde esnafımızın tüm hijyen kurallarına titizlikle uyacağını belirlemek isteriz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.