DOLAR 32,3785
EURO 34,6949
ALTIN 2.398,51
BIST 10.169,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Okçuluk Milli Takımı yurda döndü

21.08.2023
A+
A-

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası’nda ikinci olan, Olimpiyat ve dünya şampiyonu Mete Gazoz’un da kadrosunda yer aldığı Okçuluk milli takımı Paris’ten havalanan tarifeli uçakla akşam saatlerinde İstanbul’a geldi.

Erkekler takımında Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Berkay Akkoyun; kadınlarda ise Ezgi Başaran, Elif Berra Gökkır, Zeynep Köse ve Fatma Maraşlı’nın yer aldığı Okçuluk milli takımı kafilesi Fransa’nın başkenti Paris’ten havalanan tarifeli uçakla akşam 20.00 sıralarında İstanbul’a geldi ve pasaport işlemlerinin ardından yurda giriş yaptı. Kupadan ikincilikle dönen Okçuluk milli takımının antrenörü Yusuf Göktuğ Ergin, İstanbul Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Paris’teki şampiyonanın hem takım sıralaması hem de bireysel oyuncu sıralaması için önemli olduğunu aktaran Ergin, “Madalyasız geçirdiğimiz bir turnuvadan sonra her şeyin yolunda olduğunu söylemek çok kolay değil ama hedeflediklerimize ulaştık. Sporcularımızın performansından memnunuz. Bundan sonra artık işimiz 2024 olimpiyatlarına en iyi şekilde hazırlanmak olacak’’ ifadelerini kullandı.

Son olimpiyat ve dünya şampiyonu Mete Gazoz ise, “Hem Berlin’deki dünya şampiyonası çok güzel geçti hem ben dünya şampiyonu oldum hem de takım halinde Paris 2024 Olimpiyatları için erkek takımı olarak katılma hakkını elde ettik. Çok güzel bir yarışma geçirdik ikinci olduk. Gelecek yıl olimpiyatlara kadar olan süreç bence çok güzel geçecek ve ben bu süreci sabırsızlıkla bekliyorum çünkü hem Tokyo hem Rio olimpiyatlarına hiç bu kadar uzun hazırlanma fırsatımız olmamıştı. Şimdi bir seneden daha uzun bir süre vaktimizin olması beni çok heyecanlandırıyor, bundan sonra tamamen bir sonraki sene için hazırlanacağız’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.