DOLAR 32,5671
EURO 35,0146
ALTIN 2.428,17
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Oil Pulling Yöntemi Nedir, Nasıl Yapılır?

05.09.2021
A+
A-

Ağızda yağ çalkalama yöntemi olarak bilinen oil pulling, özellikle ağız kokusu ve diş eti problemleri yaşan kişiler tarafından tercih ediliyor. Peki oil pulling nedir? Oil pulling ne işe yarar, nasıl yapılır?

Oil pulling yöntemi son dönemlerin en popüler ağız bakım yöntemlerinden. Peki oil pulling ne işe yarıyor? Oil pulling nasıl yapılır ve faydaları nelerdir? Ağızda yağ çalkalama olarak da bilinen oil pulling nedir?

OIL PULLING NEDİR?

Ağızda yaşayan yaklaşık 700 tür bakteri bulunmaktadır ve bunların yarısı herhangi bir zamanda ağız içine yerleşebiliyor. Dişlerde enfeksiyon, diş eti hastalığı, kötü ağız hijyeni ve dilin üzerinin bakterilerle kaplanması gibi etkenler ağız kokusuna neden olabiliyor. Bu durum neticesinde de zararlı bakteriler diş çürümelerine yol açıyor. 

Ağızdaki bakteri oranını azaltmak, tükürük ve diş plaklarına yerleşen zararlı bakteri miktarını azaltmaya da yardımcı oluyor. Eski bir yöntem olan oil pulling ise ağız içine yerleşen bu bakterileri azaltmada etkili oluyor. 

Ağza yağ çekmede kullanılan bazı yağ türleri ağız içerisindeki iltihabı ve bakterileri doğal yoldan azaltan özellikler barındırıyor. Ağza çekilen yağ sayesinde diş etlerinin nemlendiği, bakteri üretimini azaltabilecek olan tükürük üretiminin arttığı ifade ediliyor.

OIL PULLING NASIL YAPILIYOR?

Peki oil pulling nasıl yapılır? Ağza yağ çekme yöntemi için ihtiyacınız olan tek şey 1 çorba kaşığı kadar yağ. Başlangıçta 5 dakika sürdüreceğiniz bu temizleme işlemini alıştıkça 15 – 20 dakikaya kadar uzatabilirsiniz. 

Sabah uyandıktan sonra aç karnına, 1 çorba kaşığı kadar susam yağı ya da Hindistan cevizi yağını ağzınızda iyice gezdirmeye çalışın. Bu işlemi yaparken yanaklarınızı sağa – sola doğru şişirin ve yağın ağzınızın içinde iyice basınçlı bir şekilde çalkalanmasını sağlayın. Ardından yağı tükürün ve kesinlikle yutmayın.

OIL PULLING HANGİ YAĞLARLA YAPILIR?

Oil pulling için en fazla tercih edilen yağlardan ilki hindistan cevizi yağı olmaktadır. Antimikrobiyal ve iltihap giderici özelliklere sahip olan Hindistan cevizi yağından sonra en çok susam yağı oil pulling için tercih edilmektedir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.