DOLAR 32,5825
EURO 34,8367
ALTIN 2.417,68
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Oğuz Kaan Salıcı: “Gün polemik günü değil”

29.04.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Şevket Yaman’ın haberine tarafından CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’yi maksat bölge açıklamalarına yanıt verdi. Salıcı, “Vatandaşın canını korumamız gereken bir süreçte Cumhurbaşkanı, asıl muhalefet partisiyle uğraşıyor, eyvah. Böyle bir ortamda, Cumhurbaşkanı’na siyasi polemik gerçekleştirmek yakışmıyor. Gelin bu sorunları nasıl çözeceğimizi konuşalım. O gün bu gün yok Sayın Cumhurbaşkanı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “CHP’nin başını çekmiş olduğu muhalefet anlayışı, uzlaşma yerine çatışmayı, birlik ve beraberlik yerine bölücülüğü, haz yerine kin ve nefreti körüklemeyi almıştır” açıklamalarına yanıt veren Salıcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

‘İnsanlar ölüyor’

“Tüm dünya ağır bir salgın hastalığın pençesinde. Türkiye de bu salgınla boğuşuyor. İnsanlarımız hastalanıyor, hayatlarını kaybediyor. Hayat memat meselesiyle uğraşıyoruz. Bu salgın hastalıkla birlikte ağır bir hesaplı krizden de geçiyoruz. Fazla sayıda vatandaşımız işini kaybetti, maddesel can sıkıntısı çekiyor. İnsanlarımız açlıkla deneme ediliyor. Böyle bir ortamda, siyasi polemik, tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı’nın ağzına yakışmıyor. Gelin bu sorunları nasıl çözeceğimizi konuşalım. Gelin fiziki güçlük çeken insanımızın cebine nasıl birazcık daha para koyarız bunu konuşalım. Niçin bir maske dağıtımını bile dürüst sürükleyici yapamıyoruz, gelin bunu konuşalım. Vatandaşın canını korumamız gereken bir süreçte, Cumhurbaşkanana muhalefet partisiyle uğraşıyor, yazık. O gün bu gün yok sayın cumhurbaşkanı. İnsanlar ölüyor, dostlarımız ölüyor, kurtaramıyoruz eyvah.”

‘İzah etsinler’

Erdoğan’ın, “Belediyelerin yardımlarını engellediğimiz yalanına sarıldılar” açıklamasına da yanıt veren Salıcı, “Bu hafta sonu, sokağa çıkma yasağı vardı. Adana’da üç birey ekmek dağıttıkları için gözaltına alındı. Aç insana ne dağıtılır? Böyle mi yardımları engellemiyorlar. Diğer bir şey söylemeye gerek değil. Buyursun izah etsinler” dedi.

‘İfadesini verir’

Salıcı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflandığı iddiasıyla ilgili soruşturma kapsamında ifadeye çağrılması konusunda da şunları söyledi: “Canan Hanım gider ifadesini verir. Saklayacağı, çekineceği bir şey yoktur. Fakat burada kayda değer olan şudur. Onların da kabahat duyurusunda bulunduğu kişiler vardı. Onlar ifadeye çağrılacak mı? Hukuk herkese eşit olarak işleyecek mi? Bunu göreceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.