DOLAR 32,3645
EURO 34,6827
ALTIN 2.395,64
BIST 10.169,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Öğretmenevi yıl sonuna hazır

17.08.2023
A+
A-

Erzincan’da yapımı devam eden 156 yatak kapasiteli öğretmenevi yıl sonunda hizmete girecek.

Erzincan’da mevcut öğretmenevi binasının depreme dayanaklı olmaması nedeniyle yıkımının yapılmasının ardından, Fatih Mahallesinde bulunan öğretmenevi inşaatı 1 yıldır devam ediyor. 57 odası ve 156 yatak kapasitesi bulunan öğretmenevi inşaatını ziyaret eden AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Öğretmenevinin yıl sonunda hizmete gireceğini belirten Karaman gazetecilere yaptığı basın açıklamasında, “Erzincan’a yapılan yatırımları takip etmeye devam ediyoruz. Erzincan için çok önemli bir yatırımı ziyarete geldik ve burada Erzincan’a yakışır bir öğretmenevi inşa ediliyor. Öğretmenlerimiz bizim için çok önemli. Neslimizi geleceğe hazırlayan arkadaşlar, onlar için ne yapsak haklarıdır diyoruz. Gerçekten Erzincan’da 5 yıldızlı otelleri aratmayacak şekilde bir öğretmenevi inşa ediyoruz. Önceki öğretmenevinin deprem ile ilgili sıkıntıları vardı. Elbette bu yıl başlarında olan deprem dolayısıyla iyi ki de burayı yapıyoruz diye düşünüyoruz. Çünkü depreme dayanıklı Erzincan’ı inşa etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla burada yaptığınız öğretmenevi 156 yatak olacak. 57 odası, 5 süit odası olan bir öğretmenevi. Ayrıca havuzuyla, hamamıyla, sosyal tesisleriyle, gerçekten öğretmenlerimizi burada huzur içerisinde misafir edeceğimiz bir alan olacak. Buranın aslında 1 yıl önce temeli atıldı ve bu hale geldi. Diyoruz ki çok fazla zaman alamsın. Yıl sonuna kadar müteahhit ile görüştüğümüzde biteceğini söylediler ve öğretmenlerimizin emrine verilecek. Biz Erzincan’da yapılan her yatırımı özenle takip edip onları bir an önce Erzincan’a kazandırılması için mücadelemize devam ediyoruz. Erzincan’a yapılan her yatırım için katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Milletvekili Karaman’a ziyaretinde İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, STK temsilcileri ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Öğretmenevi yıl sonuna hazır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.