DOLAR 32,3660
EURO 34,7794
ALTIN 2.410,07
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Öğrencilere okulu sevdiren çalışma

15.09.2023
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Okullar Hayat Bulsun Projesi’ çerçevesinde okul bahçelerinde yapılan boyama çalışması, öğrencilere okulu sevdirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen ‘Büyükşehir Gençlik Hareketi’ kapsamında öğrencilerin ders aralarında eğlence ve dinlenme aktivitelerinde bulunduğu okul bahçelerini 2023-2024 eğitim-öğretim yılına hazırlandı. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri iş birliğiyle hayata geçen ‘Okullar Hayat Bulsun Projesi’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından okul bahçelerinin zemininde yapılan boyama çalışmasıyla rengarenk oyun alanları oluşturuldu. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okula dönen öğrenciler okul bahçelerindeki rengarenk oyun olanlarını gördüklerinde büyük mutluluk ve heyecan yaşadı. Okul bahçeleri ile ilgili çalışmaların belirlenen uygun okullarda eğitim öğretim yılı içinde devam edeceği belirtildi.

“Çocuklar bizim geleceğimiz”

Eğitime, öğrencilere, çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan en önemli yatırımlardan bir tanesi olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çocuklarımızın ders aralarında, boş vakitlerinde keyifli vakitler geçirebileceği, fiziksel aktivitelere katılabileceği yeni alanlar oluşturmaktan çok memnunuz. Bu oyun alanları, öğrencilerimize sadece eğlenmekle kalmayacakları, aynı zamanda öğrenme deneyimlerini de geliştirecekleri bir ortam sunuyor. Onlar bizim geleceğimiz. Bu bilinç ile hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Teneffüsler daha eğlenceli hale geldi

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla okullarına dönene rengarenk oyun alanlarına hayran kaldı. Okullarının bahçesinin yapılan çalışma ile daha güzel hale geldiğini belirten Şehit Yasin Boy Ortaokulu öğrencisi Toprak Sezgin, “Oyun olanlarının hepsi çok güzel olmuş. Hem oyun oynayabileceğimiz bir alanımız oldu hem de bahçemiz güzelleşti” dedi.

Muhammet Salih Çelebi isimli öğrenci ise “Bu çalışmalar çok güzel. Teneffüslerde arkadaşlarımızla oynuyoruz ve çok eğlenceli oluyor. Çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Öğrencilere okulu sevdiren çalışma

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.