DOLAR 32,4106
EURO 34,8203
ALTIN 2.399,59
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Oculus’tan bilgisayarsız ve telefonsuz sanal gerçeklik gözlüğü!

07.10.2018
A+
A-

Oculus, Quest adıyla satışa sunmaya hazırlandığı sanal gerçeklik gözlüğü ile daha önceki bütün handikapları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Dünyanın ilk hepsi bir arada oyun sistemi olacak Quest, bilgisayara veya telefona ihtiyaç duyulmadan kullanılabilecek. Oculus Quest, görsel netliği en üst düzeye çıkarmak için ayarladığı ideal lens aralığı ve göz başına 1600×1440 çözünürlük ile piyasanın en iyi gözlüklerinden biri olan Oculus Rift’in kullandığı optikleri sunuyor. Yerleşik kulaklığında da gelişime giden Oculus, daha kaliteli derin baslar sunduğunu iddia ediyor.

Oculus Insight

Oculus’un bir başka yankı uyandıran yeni teknolojisi ise Insight. Dahili hareket izleyici diye adlandırdığı sistem, hiçbir harici hareket sensörüne ve algılayıcısına ihtiyaç duymuyor. Bu yenilikçi sistem, gerçek yerini ve hareketlerini tespit edebilmek için dört ultra açılı sensörler ile görüntüleme algoritması kullanıyor. Oculus Quest, sadece başlık ve kumandalar ile gerçek hayattaki hareketleri sanal gerçeklik gözlüğü içerisine aktarmayı başarıyor.

2019’da Satışta

Oculus yeni gözlüğü Quest’i, 2019’un ilk çeyreğinde satışa sunacağını açıkladı. 64 gb versiyonunu 399 dolardan satılacağını belirtirken, depolama kısmında başka seçeneklerin bulunup bulunmayacağı konusunda belirsizlik devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.