DOLAR 32,5244
EURO 34,8507
ALTIN 2.485,62
BIST 9.553,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Norveçliler varlık fonundan paralarını çekmek istiyor

19.11.2019
A+
A-

Her zaman varlık fonunun halka ait olduğunu vurgulayan Norveç hükümeti, son zamanlarda bu konuya biraz açıklık getirmesi gereken bir durum ile karşılaştı. Zira Norveç halkı 1,1 trilyon dolara ulaşan varlık fonundan paralarını çekmek istediklerini söylüyor.

Geçen ay 1,1 trilyon dolar ile rekor kıran fondan, Norveçliler paylarını geri çekip çekemeyeceklerini konusunda endişeliler. Hisselerini talep edenlerden bazıları ne kadar pay elde edeceklerini merak ederken, bazıları ise bir şişe soda alacak kadar para verseniz yeter diyerek konuyu ciddiye almadıklarını belli ediyor.

Norveç nüfusunun 5,3 milyon civarında olduğu göz önüne alındığında, fondan kişi başına 200 bin dolardan fazla pay düşüyor.

Oslo’da fonu yöneten Norges Bank Yatırım Yönetimi sözcüsü Marthe Skaar, “İnsanların dâhil olması ve bu fonun herkese ait olduğunun farkında olması güzel” dedi.

Skaar ayrıca, bazı Norveçlilerin para çekemeyeceklerini öğrendikten sonra hayal kırılığı yaşayacağını belirterek, bu durumun fonun gelecek nesillere fayda sağlaması gerektiğini açıklamak için iyi bir fırsat yarattığımı söyledi. Bu tür taleplerin yeni bir şey olmadığını da vurgulayan sözcü Skaar, değerlemede bir “yükseliş” olmuş olmasına rağmen fonun kesin bir çetelesinin tutulmadığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.