DOLAR 32,5289
EURO 34,9614
ALTIN 2.425,71
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Nöroloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

27.05.2021
A+
A-

Nörolojiyle ilgili en çok merak edilen; nöroloji bölümü hangi hastalıklara bakar? Nöroloji ne demek? Nöroloji bölümüne nasıl randevu alınır? İşte detaylar…

Son yıllarda en çok araştırılan bölümlerden biri nöroloji. Nöroloji bölümüyle ilgili ise en çok merak edilen başlıca konular, nöroloji bölümü hangi hastalıklara bakar? Nöroloji ne demek? Nöroloji bölümüne nasıl randevu alınır? Tüm detayları sizin için haberimizde topladık. 

HERKESİN MERAK ETTİĞİ BÖLÜM NÖROLOJİ NEDİR?

Nöroloji; beyin, omurilik ve sinir sistemi ile kas hastalıklarını inceleyen tıp bilimine verilen addır. Nöroloji bölümü, beyni ve sinir sisteminin neden olduğu hastalıkları inceler. Tomografi gibi tıbbi cihazların gelişmesi ile birlikte nörolojide daha kapsamlı hale gelmiştir. 

NÖROLOJİNİN BAKTIĞI HASTALIKLAR 

-Hafıza kaybı

-Kol ve bacaklarda uyuşma

-Parmak uçlarında ve parmaklarda uyuşma

-Unutkanlık

-El ve baş titremesi

-Vücutta uyuşukluk

-Şiddetli baş ağrıları ve baş dönmesi

-Felç

-Ani gelen kasılmalar

-Bunama

-Görme yapısında bozukluk

-Denge kayıpları ve psikolojik dengesizlikler

-Yüz bölgesindeki ağrılar

-Vücut seyirmeleri

NÖROLOJİ BÖLÜMÜNE NASIL RANDEVU ALINIR?

Nörolojiyle ilgili bir diğer merak edilen soruların başında, nöroloji bölümünden nasıl randevu alınır? Sorusu. Nöroloji bölümüne randevu almanın iki basit yolu vardır. Bunların ilki, Sağlık Bakanlığı’nın online randevu programına girerek, oradan istediğin ilçeden, istediğiniz hastane ve doktordan randevu oluşturabilirsiniz. İkinci yöntem ise; yine Sağlık Bakanlığı’nın hizmeti olan randevu çağrı merkezini arayarak, yine istediğiniz hastane ve doktordan randevu alabilirsiniz. Bir diğer alternatif olarak da , özel hastanelerin direk kendilerini arayıp nöroloji bölümü için randevu oluşturabilirsiniz. Nörolojik rahatsızlıklar oldukça önemlidir, geç kalamadan bir uzmana görünmelisiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.