DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Normalleşme açıklaması, LGS tarihi değişti! Normalleşme açıklaması Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı ardından geldi ve LGS tarihi değişti. …

05.05.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni dönem için “Normale döneceğiz ama bu yeni bir olağan olmayacak.” dedi. Bugün telekonferans ile düzenlenen Cumhurbaşkanlığı kabinesinde corona virüsü salgınına aleyhinde alınan tedbirler masaya yatırıldı. Alınan tedbirlerde öncelik olarak sosyal uzaklık, hijyen, maske kullanımı ve kalabalık ortamların bulunmaması bulunuyordu. Bu konular hakkında bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarından öneriler alındı.

Büyük Kasaba giriş çıkış yasağı 7 il için sona erdirildi. Bu şehirler Antalya, Kültürlü, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla oldu. Her hafta şehirler için değerleme yapılacak. Öteki şehirler için 15 gün süreyle şehir halkı giriş çıkış yasağının uzatılması kararlaştırıldı.

En büyük gereksinim haline gelen berber ve kuaförler için açılım kararı geldi. Oysa bu dükkanlarda kabine göre belirlenen tedbirler uygulanacak. Bu tedbirler sağlık ve randevulu sistem olacak. Berber, kuaför ve çekicilik merkezleri 11 Mayıs tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Milyonlarca öğrencinin beklediği LGS tarihi için de değişiklik kararı alındı. Imtihan tarihini daha evvelden Ulusal Eğitim Bakanlığı 7 Haziran 2020 olarak duyurmuştu. Yeni tarih ise 20 Haziran oldu. YKS tarihi ise 27 – 28 Haziran oldu. Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvimine dönüş yapabilecek.

Maske satışına tekrardan müsade verilmesi planlanıyor. Maskeler için üst fiyat belirmesi yapılarak, yüksek fiyatın önüne geçilecek. Maske satışı vatandaşların zahmetsizce satın alabileceği yerlerde olacak.

Uzun zaman gündemde olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kısıtlaması için de hafifletme uygulamasına gidiliyor. Alınan karar doğrultusunda 65 yaş altına özel 4 saat süreyle yürüme mesafesine çıkabilecek. İlk düzenleme 10 Mayıs Pazar 11.00 ve 15.00 arasında 65 yaş ve üzerine yapılacak.

0-14 yaş aralığı ise 6 Mayıs Çarşamba 11.00 – 15.00 arasında dıştan olabilecek. 15-20 yaş aralığı ise 15 Mayıs Cuma 11.00 – 15.00 arasında dışarıda olacak. Her üç yaş grubu da eve yürüyüş mesafesinde dışarıya çıkabiliyor olacak.

Kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs’tan itibaren açılacak.

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak.

Adliyelerde ara bahşedilen duruşma, buluş, hak süreci, icra iflas takipleri 15 Haziran’da başlayacak.

Gelişmelere tarafından tarihlerde değiştirme yapılabileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar duyuruldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.