DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

N’Koudou: ‘Ciddi anlamda yukarıya tırmanma şansımız olacak’

24.06.2020
A+
A-

Siyah-beyazlı takımın 25 yaşındaki futbolcusu N’Koudou, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Korona virüs salgını sürecini anlatan başarılı futbolcu, “İlk iki hafta İstanbul’daydım. Uçuşlar da adamakıllı kaldırılmıştı. Kulüpten de müsade aldıktan sonra onlara yakın almak için aile min yanına gittim. Onların yanına olmak gerçekte de mükemmel geldi. O dönemde sahadan uzak olmak zordu lakin elimizden geldiği kadar hepimiz kişisel antrenmanlar yaptık. Dediğim gibi o dönemde ailemle birlikte elde etmek önemliydi. Birbirimizi desteklemeye çalıştık ve fena geçmedi” diye konuştu.

“Karantina döneminde Kuran okudum”
Türkiye’ye döndüğünde yaşadığı 2 haftalık karantina sürecini de anlatan N’Koudou, “İki hafta bizim için aslında hiç kötü geçmedi. Jeremain oradaydı, Boateng oradaydı, Adem oradaydı, Victor oradaydı. Tabi önce birazcık başlarda garip geldi. Lakin ben hiç yalnız kalmadım. Birlikte eğlenceli zamanlar da geçirdik. Önce biraz garipti lakin yalnız olmayınca fazla da zorlanmadım. Ben başlıca Playstation oynadım. Fazla dizi veya film izlemedim. bir de Ramazan dönemiydi. Oruç da tutuyordum, ara sıra Kuran okuyordum ya da dinliyordum” biçiminde konuştu.

“defalarca şükretmen için sebeplerin vardır”
N’Koudou, kendisinin çoğunlukla gülerken görüldüğünün belirtilmesi üzerine, “Benim yetiştirilme şeklim böyle. Çocukluğumdan bu yana annem bana bunu aşıladı. defalarca şükretmen için sebeplerin vardır. Nefes alabiliyorsan, yürüyebiliyorsan, insanlarla konuşabiliyorsan bence şükretmen için tatmin edici. Kaldı ki bizim durumumuz bundan da bambaşka. Sevdiğimiz işi yapıyoruz, futbol oynuyoruz. Futbol oynayarak para kazanıyoruz. O yüzden bir takım şeyler için şükretmek gerekli. Ben böyle yetiştirildiğim için hayata her zaman bu şekilde bakıyorum” ifadelerini kullandı.

“Salgın dönüşü çok kolay değil”
Korona virüs salgını sonrası liglerin başlamasının kendisini nasıl etkilediği ile ilgili N’Koudou, “Verilen ara daha önce hiç yaşanmamış bir şart olduğu için geri dönüşü de fazla kolay değil. Hava doğrusu çok sıcak fakat burada teknik takım ve sıhhat ekibi bize neler yapmamız gerektiğiyle ilgili bir liste çıkardı. Biz de elimizden geldiğince bunları yapmaya çalışıyoruz. Burada natürel vücudu hazır ışık halkası getirebilmen için iyi uyuman, iyi beslenmen, iyi dinlenmen zorunlu. Çünkü yoğun antrenmanlar yapıyoruz. O anlamda bizim de üstümüze düşen kayda değer bir yükümlülük var. Biz de o sorumluluğu yerine getiriyoruz” değerlendirmesini yaptı.

“Antalyaspor maçı birazcık garipti”
Fransız oyuncu, liglerin baştan başlamasının ardındaki oynadıkları Antalyaspor ve Denizlispor maçlarını değerlendirerek, “Antalyaspor maçı birazcık garipti. Bizim açımızdan biraz can sıkıcı geçti. İlk yarıda oyuna bir türlü giremedik ve karşı taraf iki pozisyonda iki gol buldu. Ondan daha sonra biz rakibi kovalamak zorunda kaldık ve ne eyvah ancak kaybettik. Zaten Denizlispor maçından önce hoca bize sürekli olarak ‘Biz Beşiktaş isek, kaliteli bir takımsak muhakkak bir tepkime göstermemiz gerekli’ şeklinde konuştu. Biz de Denizli’de gerçekte bunu yaptık ve 5 gol atarak kazandık. Şu Anda Konya maçında da benzer performansla, aynı mentalite ile hareket etmemiz gerekli” dedi.

“Geliştirmem gereken noktalar var”
Oynanan iki maçtaki kişisel performansıyla ilgili yorumu sorulan N’Koudou, “Karantina döneminde sosyal medyada yaptığımız yayında da söylemiştim; şu anda geliştirmem gereken noktalar var. Bunları geliştirmeye çalışıyorum. Bu dönemi o anlamda bir fırsat olarak görüyorum. Bunlardan en önemlisi de gerçekte bitiricilikti. Bitiricilikle ilgili de bazı kişisel çalışmalar yaptım. Antalyaspor maçı natürel farklıydı, o maçta gerideydik. Rakip fazla geriye yaslanmıştı, kolay değildi. Denizlispor maçında daha yerinde bir oyun ve etraf vardı. Tabii fakat gol atmak fazla güzel, bana büyük bir sevinç verdi fakat en önemlisi takımın iyi bir oyunla, farklı bir skorla kazanmasıydı” cevabını verdi.

Denizli’de attığı gol
Denizlispor maçında attığı gol ve Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın golden sonraki reaksiyonu hatırlatılan başarılı futbolcu, “Alt fazla çabuk gelişti. Orada Adem’den bir pas geldi. Burak da ‘ikiye bir oynayalım’ dedi. Top da fazla hoş bir yere düştü. Ben de sol ayağımla gerçekten güzel bitirdim. Gerçekte antrenmanlarda buna sahiden fazla çalışıyorum. Hoş olan tarafı o antrenmandaki çalışmanın karşılığını almış olmam. Ama top böylece bir yere gitti ancak doğrusunu söylemek icabında ben de biraz şaşırdım. Yan Sergen Hoca kariyeri baştan başa bu gollerden bolca attığı için kendimce kendisi için çok acayip bir şey yok. Hocanın böyle bir tepki vermesi güzel. İnşallah hocayı şaşırtmaya devam ederim. Golle ilgili bana mesaj atan fazla birey oldu. Denemek gerekli. Çünkü böyle fazla sıra dışı goller atabilmen için yiğitlik etken lazım. Antrenmanda buna çalışır ve cesaret edersen bir şekilde karşılığını alıyorsun” değerlendirmesini yaptı.

“Önemli anlamda yukarıya tırmanma şansımız olacak”
Süper Lig’de kalan haftalara maç maç görmek gerektiğini dile getiren N’Koudou, şunları söyledi:
“Hala gerçekçi hedeflerimiz var. Üstünlük gerçekçi bir maksat mi? Azıcık uzaktan görünüyor ama her şey olabilir. Altı maç üzerinden bakarsan toplayabileceğimiz 18 puan var. Hala Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynama ihtimalimiz var. Ben birazcık şöyle bakıyorum; 6 maçta 18 puan toplamayı başarırsak önemli anlamda yukarıya tırmanma şansımız olacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.