DOLAR 32,5900
EURO 34,7889
ALTIN 2.408,69
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Nissan elektrikli Leaf modeli testlerine başladı

27.10.2019
A+
A-

Arazi araçları konusunda tecrübeli olan şirket elektrikli modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Leaf modelinden edindiği tecrübeler ile benzer alt yapıyı kullanarak elektrikli SUV modelini gelşitiren Nissan elektrikli Leaf için testlere başladı.

Gücünü iki ayrı motordan alacak olan modelde bağımsız dört çeker sistemi de bulunacak. Bu sayede arazi araçları kadar olmasa da elektrikli Leaf modeli hafif engebeli yollarda daha iyi performans gösterebilecek.

227 kW (304 HP) güce sahip olan araç 680 Nm tork üretecek. Bu özellikleri ile elektrikli Leaf modeli kullanım açısından eğlenceli olacak gibi görünüyor. Elektrik tasarrufu için rejeneratif fren bulunan model sürücülerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış.

Bağımsız fren kontrolü bulunan araçta viraj alma kabiliyetinin arttığını belirten yetkililer, geliştirdikleri motor kontrol sistemi sayesinde zorlu yollarda sürüş konforunu diğer modellere göre arttıklarını açıkladı.

Nissan yetkilisi Takao Asami ” Şu an geliştirmiş olduğumuz teknoloji sayesinde tüm tekerlekler bağımsız olarak kontrol edilebiliyor. Bu özelliği geliştirdiğimiz şasi teknolojisi ile birleştirerek hızlanma, viraj ve fren performansı gibi konularda spor otomobillere yaklaştık.” dedi. Benzer şekilde geliştirmekte oldukları Ariya konsept araç için de çalışmalara devem ettiklerinin altını çizen Asami olumlu sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.