DOLAR 32,2662
EURO 35,0671
ALTIN 2.466,25
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Nişan, nikah gibi organizasyonları erteleyin!

17.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Nazan Doğaner Halıcı’nın haberine tarafından sosyalleşme ve yeni alınan kararlar doğrultusunda 1 Temmuz’da açılacak olan düğün salonları yoğunluğun ve temasın pozitif olduğu alanlar… Dolayısıyla vakaların artması nedeniyle bu nesil mekanlar riskli yerlerin başında geliyor… bu nedenle önlemleri gevşetmemek bir dalgalanma yaşanmaması için büyük yük taşıyor.

BU SÜREÇTE RİSKLİ

Önümüzdeki dönemde nişan, nikah gibi toplu şahısların bulunacağı organizasyonlar da bu süreçte epeyce tehlikeli. Zira maske ve sosyal uzaklık kurallarına dikkat etmeyenlerin sayısı da çok fazla… Şimdilik bu gibi toplu organizasyonların bir vakit daha ertelenmesi faydalı olacaktır.

EĞER YAPILACAKSA…

Bu organizasyonlar yapılacaksa da açık mekanlarda düzenlenmeli ve en az sayıda kişiyle gerçekleştirilmeli. Nikah ve nikahlarda şahitler ve çiftlerin birinci derece yakını anne baba ve kardeşlerle yapılması bu dönemde daha dinç olacaktır.

Yakın temaslı oyunlardan kaçınılmalı, ikramlarda tek kullanımlık malzemeler seçim edilmeli. öte taraftan toplu organizasyonlar, meslek toplantıları, kapalı mekanlarda yapılacak organizasyonları da bir vakit daha ertelemekte fayda var.

TUVALETLERE DİKKAT!

Bu alanların tuvaletleri de mümkünse kullanılmamalı. Eğer gerekli olarak kullanması gerekirse genel hijyen kurallarına uyulmalı ve mutlaka sifon çekilirken klozetin kapağının kapalı olmasına dikkat edilmeli. Eller de mutlaka en az 20-30 saniye su ve sabunla yıkanmalı.

Mekan sahibini uyarın!

Kafe ve restoranlarda da bazı noktalara dikkat edilmeli. Yaz döneminde olduğumuz için restoranlar ve kafelerde mümkünse açık alanlarda oturulması daha içten olacaktır. Bu dönemde kapalı mekanlara girmemeye, girdiğinizde de çok uzun vakit kalmamaya uyarı edin.

Restoran ve kafelerde dışarıdaki masaların da aralarda mutlaka sosyal mesafe kuralı gözetilerek yerleştirilmiş olduğuna uyarı edilmeli. Lokanta ve kafelerde masa araları fazla yakınsa mekan sahibi uyarılarak bu masaların boşaltılması sağlanmalı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.