DOLAR 32,2466
EURO 34,7004
ALTIN 2.400,33
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Netflix’ten sonra YouTube video kalitesini düşürecek

20.03.2020
A+
A-

Corona virüs pandemisiyle insanlar evden çalışmaya başladıkça online platformlara talep yükseldi. YouTube da salgın nedeniyle artan internet trafiğini göz önünde bulundurarak ve çağrılara kulak vererek Avrupa Birliği ülkelerinde video kalitesini düşüreceğini açıkladı. Netflix’in ardından YouTube video kalitesi de düşecek.

YouTube video kalitesini düşürecek

YouTube, Avrupa Komisyonu’nun çağrısını hayata geçirdi. Şirket, Avrupa Birliği‘nde bant genişliğine aşırı yüklenilmesini önlemek amacıyla standart kalite akışlarına geçme talebine uymayı kabul etti. Netflix‘ten farklı olarak YouTube, videolarının SD kalitesinin ne zaman kapatılacağını ve bant genişliği üzerinde ne kadar etkisi olacağını henüz ortaya koymadı.

Reuters’in haberine göre, Avrupa’daki videolarının kalitesini düşürecek olan YouTube bu kararı, AB endüstri sorumlusu Thierry Breton’un kıtanın altyapısındaki yükleri azaltmaya yardımcı olunması için platformları görüntü kalitesini düşürmeye çağırmasından sonra aldı.

Pandemi sırasında sosyal mesafe yönergelerine göre, daha fazla insan evde zaman geçirdiği için internet trafiği artıyor. Bu durumun internetin altyapısında ortaya çıkabilecek zorlanma hakkında endişeler var. Evden çalışanlar ve e-öğrenme faaliyetlerinin daha fazla kesintiye uğramasına neden olmadan önlem için hükümetler kolları sıvadı.

Netflix ve Youtube’a ‘Servisleri sınırlandırın!’ çağrısı

Birçok ülkede salgın önlemleri uygulanmasıyla birlikte Netflix ve Youtube servisleri kullanımı artış yaşadı. Yoğun trafik nedenle iki firmaya şaşırtan bir çağrı geldi.

YouTube’un kararı, Netflix’in ağ trafiğini yüzde 25 oranında düşürmek için bit hızını 30 gün boyunca azaltacağı duyurusundan sonra geldi. Video akışı, internet trafiğinin önemli bir kaynağı. Oyun indirmelerinin yanı sıra, e-posta ve video konferans gibi uzaktan çalışma teknolojilerinin ağlara nispeten daha az yük getirdiği düşünülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.