DOLAR 32,5065
EURO 34,9070
ALTIN 2.425,83
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Netflix, RTÜK’ün kararı üzerine bir bölümü kaldırdı Netflix RTÜK kararı nedeniyle Designated Survivor dizisinin 2. sezonunun epeyce eleştirilen ve Türkiye…

01.05.2020
A+
A-

David Guggenheim’in hayata geçirdiği Designated Survivor dizisinin 2017’de yayınlanan 2. sezonunun 7. bölümünde yer alan, Türkiye’yi amaç bölge sahneler o dönemde neredeyse sosyal medyayı ayağa kaldırmış, siyasilerce eleştirilmişti.

Söz konusu bölüm RTÜK göre gönderilen karar üzerine Netflix Türkiye’den kaldırıldı. şimdi internet tarayıcısı üzerinden dizinin 2. sezonuna göz atanlar “Aile Bağları” adındaki bu bölümü göremiyor. Mobil uygulamadan bakıldığında ise birim görünüyor, oysa oynatma ve indirme butonları çalışmıyor.

Netflix ve BluTV için RTÜK dönemi başladı!
Netflix ve BluTV için RTÜK dönemi başladı!

Resmi Gazete’de yayınlanan 1 Ağustos 2019 tarihli karar ile Netflix RTÜK denetimini girdi. İşte Netflix gibi internet üzerinde yayın yapan bütün platformları kapsayan kararın detayları!

Designated Survivor 2. sezon 7. bölüm, Netflix Türkiye’den kaldırıldı

Siyasi temalı dizinin söz konusu bölümünde Troy Caylak tarafından canlandırılan ‘Fatih Turan’ adlı kişilik Türkiye Cumhurbaşkanı’nı canlandırıyor ve Kiefer Sutherland’ın canlandırdığı ABD başkanı Tom Kirkman ile karşısında karşıya geliyor.

Nuri Şahin isimli karakter üzerinden 15 Temmuz darbe girişimine değiniliyor ve Türkiye’nin ABD Başkanı’nın oğluna şantaj düzenlediğine dair bir konu işleniyor.

Ülkemizde siyasiler göre da epeyce eleştirilen dizinin laf konusu bölümü hakkında ABD basınına açıklamada yer alan bir Netflix sözcüsü, Türkiye’nin talebi üstüne bölümün Türkiye’deki kullanıcılar için kaldırıldığını açıkladı.

Birinci ve ikinci sezonlar ABC göre hazırlanmıştı. Milletlerarası dağıtımı Netflix gerçekleştirirken, Amerikan televizyonu ABC’nin diziyi iptal etmesinden sonradan zorunlu anlaşmayı karşılayan Netflix üçüncü sezonu çekerek devam ettirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.