DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Netflix gösterme kalitesiyle ilgili yeni karar alıyor! Geçen ayki kararın arkasında dünyanın ağır ağır normalleşme sürecine girmesiyle Netflix manzara kalitesi…

15.05.2020
A+
A-

Popüler platformun verdiği karar ile birlikte bundan böyle bakış kalitesi düşürülmeyecek tersine aşamalı olarak eski haline geri çekilecek. Hatta bir takım Avrupa ülkelerindeki Netflix içerikleri yavaşça adi HD kalitesine dönmeye başladı.

Mart ayında başlayan gösterme kalitesini düşürme furyasına Netflix’in dıştan YouTube ve Amazon gibi Avrupa’da çok popüler olan servisler fazla yüklenmeden nedeniyle katılmıştı.

Söz konusu platformlar görüntü kalitesini düşürme kararı vermişti. Corona virüsü sebebiyle gösterme kalitesini düşüren bu platformlar, salgının etkisini birazcık olsun azaltmasıyla birlikte olağan akışlarına dönmeye başladı.

Netflix gösterme kaliteleri ile ilgili verdiği karar ile birlikte artık kullanıcılar HD kalitesinde dizileri ve filmleri izleyebilecek. Yayımlanan rapora kadar şu an için, Danimarka, Norveç, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki Netflix kullanıcıları, 15 Mb/s hıza dek 4K HDR ve HD gösterme kalitelerinde içerikleri izleyebilecek.

Bunun yanında akıllardaki Netflix görünüm kalitesi ne zaman artacak? Sorunusunun maalesef  henüz net bir cevabı yok. gerçi aşamalı olarak ülkelerde bu özelliğin açılacağı söyleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.