DOLAR 32,1865
EURO 35,0205
ALTIN 2.503,33
BIST 11.043,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Neden eski telefonu alalım ama? iPhone 11 vs iPhone XS

24.05.2020
A+
A-

iPhone 11 serisi modelleri arasında en uygun fiyatlı ve en dinç model olan iPhone 11, ekran ve tasarım konusunda geçtiğimiz yılın modeli iPhone XS’deri geride kalıyor. Koşul böyle olunca, kullanıcılar yeni modeli satın olmak mı  yahut geçmişte kalan ve bir takım konularda daha iyi bir tecrübe sunan geçmişteki modeli mi satın olmak sorusu aralarında kalıyor. Bu videoda uzun zamandır merak edilen bütün sorulara yanıt verdik. Dilerseniz sözü daha artı uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım

Efsaneler karşı karşıya

iPhone 11, bu yıl karşımıza meydana çıkan ve en çok seçim edilen modeller arasında kendisine yer buluyor. iPhone XS ise iPhone 11’den 1 yıl önceki model olmasına karşın bazı konularda oldukça önde. Ekran tarafında 6.1 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan iPhone 11, 5.8 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan iPhone XS’deri daha büyük bir ekrana sahip. iPhone 11, XS modelinden daha büyük bir ekrana sahip olsa bile HD ekranı ile OLED ve yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip XS’in ardından kalıyor diyebiliriz.

Karşılaştırmaya arka kamera kadar devam edersek burada iPhone 11 ipleri eline alıyor. Arkadaki tarafta iPhone XS ile beraber 2 arka kameraya sahip iPhone 11’in bir kamerası asıl kamera, diğer kamerası ise geniş açısal kamera olarak karşımıza çıkıyor. iPhone XS, belli başlı kameraya ek olarak 2x zoom yapabilen bir telefoto kameraya sahipken iPhone 11 bu kamera yerine bir geniş açısal kameraya sahip. Bu da, telefotodan daha ayrıcalıklı olan geniş açılı kameraya iPhone 11’de sahip olduğumuz manasına geliyor.

Hem iPhone 11, iPhone XS’e göre kamera konusunda Gece çekimi, Deep Fusion ve daha iyi video çekimi gibi konularda geride kalıyor. iPhone 11 ön kamera tarafında sunduğu Slofie ve geniş açısal çekim gibi özelliklerde de XS’i geride bırakıyor. Hem iPhone 11’de bulunan Face ID teknolojisi, iPhone XS’e göre oldukça önde ve daha süratli çalışıyor.

iPhone XS geçtiğimiz yılın en zinde iPhone işlemcisi olan Apple A12 Bionic’i kullanıyor. iPhone 11’de ise şu anda dünyanın en enerjik mobil işlemcilerinden bir tanesine olan Apple A13 Bionic bulunmakta. İşlemci arasındaki sürat farkı yüzde 30’lara değin dayansa bile, başvuru esnasında bu ayrı hissetmek çok şiddet. Ama ileriki tarihlerde bu bambaşka kullanıcıları nasıl etkiler videomuzda bahsettik.

Yazımızda da gördüğünüz gibi her iki telefon arasındaki çeşitlilik zaman zaman değişmekte. Bütün bu detaylardan bahsettiğimiz videomuzu izlemedikten sonradan YouTube yorumlarında bizlerle fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın. İyi seyirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.