DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Nebati: Enflasyon çok daha belirgin şekilde düşecek

21.12.2022
A+
A-

SON DAKİKA HABERİ: Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, enflasyonla ilgili konuştu. Nebati, “Enflasyon önümüzdeki aylarda çok daha belirgin şekilde düşecek” dedi.

Son dakika haberi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi tanıtımında konuştu.

Bakan Nebati’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye Ekonomi Modeli’nin ilk yılını başarı ile tamamlamış, Türkiye’yi yüzyıl hedefine emin adımlarla ilerlediğimiz bir süreçteyiz. İhracatta cumhuriyet rekorlarımızı kırmaya devam ediyoruz. İktisadi zaferler kazanmak üzere ilerliyoruz.

“POZİTİF AYRIŞMAYI BAŞARDIK”

Geldiğimiz nokta itibarıyla dünya ekonomilerinden pozitif ayrışmayı başarmış durumdayız.

Bankalarımız güçlü yapıları ile reel sektörü desteklemeye devam ediyor.

Enflasyonun boynunu geçtiğimiz aydan itibaren aşağı doğru kırmış durumdayız. Enflasyon önümüzdeki aylarda çok daha belirgin şekilde düşecek.

“100 SENE SONRA İKTİSAT KONGRESİ DÜZENLEYECEĞİZ”

17 Şubat’ta, 1. İzmir İktisat Kongresi’nden 100 sene sonra aynı yerde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde geniş katılımlı bir İktisat Kongresi düzenleyeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.