DOLAR 32,4068
EURO 34,7999
ALTIN 2.401,93
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Nebati: Atacağımız yeni adımlar KKM gibi katkı sağlayacak

31.10.2022
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, finansal mimari ve altyapının geliştirilmesi için çalıştıklarını ve bu kapsamda atacağımız yeni adımları yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı. Nebati, “Bu yeni adımlarımız da kur korumalı mevduat gibi finansal istikrara katkı sağlayacak”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati finansın geleceği zirvesinde konuşma yaptı.

Bakan Nebati’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Finansal mimari ve altyapının geliştirilmesi için ilgili tüm kurumlarımızla yoğun bir şekilde beraberce çalışıyoruz. Bu kapsamda atacağımız yeni adımları yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Bu yeni adımlarımız da kur korumalı mevduat gibi finansal istikrara katkı sağlayacak.

Ülkemizin katılım finans alanında küresel bir üsse dönüşmesi hedefimiz doğrultusunda Katılım Finans Kanunu çalışmalarımızı da kısa süre içerisinde tamamlamayı planlıyoruz.

“TROY’UN YAYGINLIĞINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan TROY’un kurumsal yapısını güçlendirerek kullanım yaygınlığını artırmayı hedefliyoruz.

Ekonomimizin daha fazla katma değerli üretim potansiyeline ulaşabilmesi amacıyla Türkiye Ekonomi Modelimizin sac ayaklarından biri olan selektif kredi politikasını istikrarlı şekilde uyguluyoruz. Böylece, reel sektörün finansmana kesintisiz erişimini sağlarken kredilerin de tüketimden ziyade üretken alanlara yönlendirilmesini sağlıyoruz.

“KREDİ HACMİ 6,9 TRİLYON LİRAYA ULAŞTI”

21 Ekim itibarıyla toplam kredi hacmi yıl sonuna kıyasla 2 trilyon lira artarak 6.9 trilyon liraya ulaştı. Bu artışın yaklaşık yüzde 83’lük kısmının reel sektörümüze açılan ticari kredilerden kaynaklanıyor olması oldukça önemli.

KOBİ kredilerinin tarihsel ortalamasının üç katından fazla büyümesini ekonomimizin geleceği ve sağlığı açısından çok önemli buluyoruz.

2022 yılında, selektif kredi anlayışıyla, Hazine Destekli KGF Kefalet Sistemi’nde 111.3 milyar liralık kredi hacmi oluşturmuş durumdayız. Hazine olarak yeşil tahvil ihracı için gerekli mevzuatsal hazırlıkları tamamladık.

BDDK ile de TBB ile de SPK ile de toplantı yaparız. Finansal yapının mimarları konuşur, tartışır, sorunlar varsa ortaya koyar, çözümü için her paydaş üzerine düşen yükü alır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.