DOLAR 32,5244
EURO 34,8507
ALTIN 2.485,62
BIST 9.553,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Natalya Poklonskaya’dan flaş çıkış: Ukrayna, Türkiye’den özür dilemeli

16.10.2019
A+
A-

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’dan Kırım milletvekilleri Natalya Poklonskaya ve Ruslan Balbek’in de yer aldığı Rus heyetinin ziyareti ile ilgili Türk Büyükelçiyi çağırarak, Türkiye’ye protesto notası iletmişti.

Daha sonra Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yekaterina Zelenko, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırımlı vekillerle görüşme yapmadığını ve onlarla ‘tesadüfen’ tokalaştığını açıklamıştı.

Duma’nın Kırımlı milletvekili ve eski Kırım Başsavcısı Natalya Poklonskaya, “Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı ile resmi görüşme hakkındaki ‘ustaca’ açıklamanın ardından Türkiye Büyükelçisi’ne ‘tesadüfen’ sunduğu protesto notası için de özür dilemesi iyi olur. Zira Ukrayna’ya göre her şey kesinlikle ‘tesadüfen’ olup bitti. Bu demektir ki, onlar da Türk Büyükelçi’ye ‘tesdüfen’ protesto notası sundu” diye konuştu.

Ukrayna’ya Kırımlı temsilcilerin Türkiye ziyareti ile ilgili spekülasyonlara son verme çağrısı yapan Poklonskaya, “Ukrayna’daki büyükelçilere eziyet etmesinler diye hemen söyleyeyim. Türkiye ziyareti kapsamında ‘tesadüfen’ Macaristan, Pakistan, Çin, Mısır, Afganistan, Fransa ve diğer ülkelerin parlamento temsilcileriyle bir araya geldik ve işbirliğini görüştük” ifadelerini kullandı. Kırım’ın Rusya ile birleşmesinin ardından Ukrayna Başsavcılığı’nın çatısında kurulan ‘Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı’ daha önce Poklonskaya ve Balbek’in Türkiye ziyareti ile ilgili değerlendirme yapacağını duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.