DOLAR 32,5838
EURO 34,7766
ALTIN 2.511,56
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

NASA’ya götürecek etkinlik Ankara’da başlıyor

19.10.2019
A+
A-

NASA, küresel hackathon etkinliğinin Türkiye ayağını başkent Ankara’da gerçekleştiriyor. ünya çevre problemlerinin çözülmesi, uzayda ilerlemek ve insanlığın geliştirilmesi için yeni fikirler bulmak üzerine, uygulamalar ve platformlar oluşturulacak. NASA bu etkinlik süresince kaynaklarını katılımcılara açacak.

Etlinlik ilk kez 2012 yılında 25 şehirden 2.000 kişinin katılımıyla düzenlenmişti. Bu etkinlik sonucunda 100’den fazla çözüm ortaya çıktı ve takımlar ortak çalışarak bu çözümleri ile NASA‘nın projelerinde yer aldı.

Geri sayımın başladığı etkinlik için NASA’nın bu yıl belirlediği konular ise şöyle: Dünya Okyanusları, Uydumuz, Uzak ve Yakın Gezegenler, Yıldızlar ve Dünyamızdaki Yaşam.

Başvuranlar seçtikleri kategoriye yad a alt başlığa göre hazırladıkları projeler ile jürinin karşısına çıkacak. Dereceye giren ekipler yurtdışı dil okulu, yazılım ödülü, ofis ve telefon hizmeti gibi ödüllerin sahibi olacak. Aynı zamanda derece projeleri NASA’ya gönderilecek ve kategoriler orada da değerlendirilecek. Sonrasında ise dünya çapında kazananlar açıklanacak. Buradan başarı ile dönenler, NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi’ndeki roket fırlatmalarına katılma şansı elde edecek. Herkesin katılımına açık olan yarışmada uzman kod yazarı, astrofizikçi ya da mühendis olmak gibi şartlar aranmıyor.

48 saat sürecek olan NASA Space Apps Challenge Ankara, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde katılımcılarını ağırlayacak.

19.10.2019 tarihinde düzenlenecek olan program, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun 09.00’da yapacağı konuşma ile başlayacak.

Yarışmacılar, ödüllerin sahibi olmak için iki gün boyunca ter dökecek.

Etkinlik ile ilgili detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.